Simulare BAC 2017. Subiecte si Barem Matematica si Istorie. Tinerii care au fost deja acceptati la universitati de prestigiu

×
Codul embed a fost copiat

Daca cei mai multi dintre absolventii de liceu trec acum prin emotiile testarilor inainte de Bacalaureat, elevii cu adevarat de top nu au nicio teama. Au fost deja acceptati la Universitati de prestigiu din toata lumea.

Asa ca si-au facut deja bagajele, pentru studii la Haga, Londra, sau Manchester si spun ca nu vor sa ramana la facultatile de la noi pentru ca Romania nu le da sansa, unei pregatiri practice, ci doar o nesfarsita teorie.

Ruxandra a intrat deja la Hotelschool The Hague, din Olanda. E o universitate din top 5 mondial in pregatirea managerilor de hoteluri.

Ruxandra: "M-am hotarat in clasa a 10 ca vreau sa urmez management hotelier, deci vreau sa urmez aceasta meserie. Am trecut prin mai multe probe, inclusiv interviul propriu-zis, iar in urma lor am fost acceptata, deci in cazul acestei facultati nu conteaza examenul de Bacalaureat."

Trebuie doar sa ia Bacalaureatul, dar spune ca e un examen de nivel mediu si nu are emotii. Tina pleaca si ea, in Regat, la Manchester.

Citește și
simulare evaluare nationala 2017
Simulare Evaluare Nationala 2017 Romana. SUBIECTE si BAREM la simularea la Limba si literatura romana
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Tina Gabriela Baluta, eleva: "Eu am ales University of Manchester. Am avut de facut un eseu in care am vorbit despre pasiunea mea pentru stiinta."

Ion tinteste doua universitati engleze, unde ar vrea sa studieze informatica.

Ion: "Edinburgh mi-a cerut minim 9:50 la Bac si 9:60 la matematica. La Matematica sunt pregatit, romana este cea mai mare emotie."

Desi unii cred ca invatatul afara a devenit de fapt o moda, tinerii spun ca motivele lor sunt altele.

Ioana Bold, Galsgow, Scotia, inginerie medicala: "In strainatate este mult mai promovata practica, fata de Romania, unde suntem axati pe teorie, si facultatile au mult mai multe conexiuni cu fabricile, cu industriile."

Cu totii au in comun un lucru: sunt elevi foarte buni la matematica.

Bogdan Enescu, profesor de matematica: "Nu e neaprat un lucru rau, faptul ca sunt tineri care pleaca sa studieze in strainatate, eu zic ca e un lucru bun mai ales ca unii dintre ei se vor intoarce si e important sa avem tineri foarte bine educati."

La noi cele mai multe scoli superioare sunt de drept, administratie si afaceri, inginerie si medicina. Facultatile care produc specialisti in educatie inseamna doar 3%, iar matematicieni - 5 procente. Ce cauta romanii, afara?

Ana-Maria Papp, manager companie consultanta: "Afaceri si management, partea de IT, informatica, relatii internationale si inginerie, de asemenea specializarile de arhitectura si design."

In 5 ani numarul absolventilor de liceu a scazut cu 120 de mii din mai multe motive: BAC-ul mai aspru, demografia, abandonul scolar si migratia. Ce masuri iau autoritatile? Vor o noua reforma.

In ultimul an in Romania au fost peste 15 targuri de studii pentru liceeni, la care au venit 300 de universitati din toata lumea.

Simularea examenului de Bacalaureat a fost sustinuta joi atat de elevii clasei a XII-a, cat si de cei din clasa a XI-a, testarea fiind la istorie pentru profilul umanist si la matematica pentru cel real.

Subiecte simulare BAC Istorie

Barem simulare BAC Istorie

Subiecte simulare BAC Mate-Info

Barem simulare BAC Mate-Info

Subiecte simulare BAC Matematica - Pedagogic

Barem simulare BAC Matematica - Pedagogic

Subiecte simulare BAC Matematica - Stiintele Naturii

Barem simulare BAC Matematica - Stiintele Naturii

Subiecte simulare BAC Matematica - Tehnologic

Barem simulare BAC Matematica - Tehnologic

Ultima proba de la simularea Bacalaureatului va fi sustinuta vineri doar de elevii clasei a XII-a, care au testare, la alegere, in functie de profil si specializare, la una dintre materiile biologie, chimie, fizica, economie, filosofie, geografie, informatica, logica si argumentare, sociologie si psihologie.

Rezultatele vor fi afisate in 31 martie, la unitatile de invatamant, si vor fi analizate prin discutii cu elevii, dezbateri in clasa, sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatii performantelor scolare.

Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.

In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Probele de la examenul de Bacalaureat, sustinute din 6 iunie pana in 30 iunie

Cursurile pentru clasa a XII-a se vor incheia in 26 mai.
Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, inscrierile vor avea loc in perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (16-17 iunie).

Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Simulare Bacalaureat 2017 Romana. Subiecte si barem la simularea de la BAC 2017, limba si literatura romana
Simulare Bacalaureat 2017 Romana. Subiecte si barem la simularea de la BAC 2017, limba si literatura romana

Simulare Bacalaureat 2017 Romana. Elevii din clasele XI-a si a XII-a si-au testat aptitudinile la Limba si literatura romana pe 13 martie 2017.

Simulare Evaluare Nationala 2017 Romana. SUBIECTE si BAREM la simularea la Limba si literatura romana
Simulare Evaluare Nationala 2017 Romana. SUBIECTE si BAREM la simularea la Limba si literatura romana

Simulare Evaluare Nationala 2017 Romana. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au sustinut luni simularea la Limba si literatura romana.

Cum au ajuns candidatii sa faca bani din examenul auto:
Cum au ajuns candidatii sa faca bani din examenul auto: "Nu e normal sa faci afacere din asta". Anunturile de pe Facebook

Examenul pentru obtinerea carnetului de conducere le aduce bani frumosi candidatilor inventivi. Unii cursanti profita de faptul ca sustinerea probei de traseu, cu politistii, se face la patru luni de la inscriere, din cauza aglomeratiei.

Masura luata de autoritati dupa dezastrul de la simulare. Elev care a luat nota 2:
Masura luata de autoritati dupa dezastrul de la simulare. Elev care a luat nota 2: "Am zis ca mai e timp destul sa invat"

Masuri exceptionale in invatamant. Ministerul Educatiei le-a cerut inspectoratelor si profesorilor sa faca meditatii gratuite cu elevii din clasa a 12-a.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.