ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata, anuntata pe EDU.RO. Vezi la ce liceu ai intrat

Ultima actualizare: 15-07-2017 07:15
evaluare nationala
Inquam

ADMITERE LICEU 2017. Elevii au aflat in ce liceu vor invata din clasa a IX-a, dupa prima repatizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale.

UDPATE 16:10: Repartizare a fost afisata pe Edu.ro. Vezi AICI rezultatele pentru fiecare judet!

ADMITERE LICEU 2017. Ministerul Educatiei anunta ca se efectueaza verificari, iar intervalul de publicare a notelor va fi 16:00-17:00. Rezultatele sunt afisate de Edu.ro AICI!

REPARTIZARE LICEE 2017. Rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

ADMITERE LICEU 2017. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, pot sa completeze fisele de optiuni pentru admiterea in clasa a IX - a elevii care au participat la examen, dar nu cei eliminati pentru frauda.

Astfel, au fost eligibili pentru inscrierea la repartizarea computerizata 140.706 candidati. Dar, ca in fiecare an, numarul celor care au completat fisele de inscriere a fost cu cateva zeci de mii mai mic.

ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata este anuntata astazi de EDU.RO. Precizarile facute de Ministerul Educatiei

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afisate in jurul pranzului de Edu.ro AICI!

ADMITERE LICEU 2017. Astfel, in 2017 s-au inscris pentru a fi repartizati aproape 113.000 candidati din cei 140.706 de candidati eligibili Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta laEvaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

REPARTIZARE LICEE 2017. Ce se intampla daca un candidat ramane nerepartizat

In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.

Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.

Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.

ADMITERE LICEU 2017. Ce urmeaza dupa repartizarea computerizata la liceu

In 12 iulie se vor repartiza computerizat in invatamantul liceal de stat absolventii claselor a VIII-a, urmand ca in 13 iulie sa fie afisati, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.

REPARTIZARE LICEE 2017. Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

ADMITERE LICEU 2017. Ce acte sunt necesare la dosarul de inscriere:

- cererea de inscriere (la liceul respectiv);
- cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
- adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
- foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridica de la scoala gimnaziala;
- fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).

In 18 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.

Intre 19 si 21 iulie vor fi rezolvate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 - Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.

4 septembrie 2017 - Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.

5 – 6 septembrie 2017 - Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.

4 – 7 septembrie 2017 - Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.

8 septembrie 2017 - Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 - Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

ADMITERE LICEU 2017. Anul trecut, procentul absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala a fost 75,1%.

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afisate de Edu.ro AICI!

ADMITERE LICEU 2017. In 2016, primele zele licee dupa media de admitere au fost:Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere 10, Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10, Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,42 iar prima medie de admitere: 9,96, Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timisoara - ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98, Colegiul National din Iasi - ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10 si Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova - ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere:10.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO