Meseria in care nu se accepta nicio secunda de intarziere. De ce ai nevoie de energie la cote maxime pe toata durata zilei

27-07-2015 18:50


Sa te trezesti la 4:30 in fiecare dimineata ca sa ii faci pe altii sa se simta bine. E genul de meserie in care energia este vitala si in acelasi timp greu de castigat.

Vocile pe care le asculti dimineata la radio nu au voie sa fie triste. Nu au voie sa fie lipsite de energie. Nu au voie sa aiba o zi proasta. Totul pentru ca cel care asculta sa inceapa ziua cu un zambet, sa fie informat, sa ia de la ei o doza de energie.

Pentru ei nu exista acel moment dimineata in care suna alarma si o opresc ca sa mai doarma inca 10 minute. O multime de oameni ii asteapta la fix pentru a-si incepe ziua cu o portie de energie. O responsabilitate care nu le permite luxul de a spera nici macar la cateva minute de somn in plus.

Gabi Cretu si Adelina Tocitu isi incep ziua cu o cafea facuta pe fuga. Cuvantul de baza pentru ei este miscarea si viteza este un must do fara de care nu si-ar putea face meseria cu talentul de care dau dovada in fiecare dimineata.

Gabi are 39 de ani si face radio de 17 ani. Adelina este de 11 ani la radio si de 6 ani isi incepe diminetile cu zeci de mii de romani. "Totul incepe la 4 si 30 de minute, cand suna ceasul. Ma imbrac rapid si ajung la radio, niciodata mai tarziu de ora 5:15", a dezvaluit Adelina Tocitu o picatura din viata ei.

"Diminetile mele se leaga de rasaritul soarelui, se leaga de mare, de nisip. Momentul magic este cel in care spun Buna Dimineata Constanta in fiecare zi" - Adelina Tocitu.

6,5 milioane de romani asculta zilnic matinalele de la posturile de radio nationale.

"Dupa ce iti suna ceasul, cred ca cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa nu mai negociezi cu tine si sa incerci sa te umpli de entuziasm", este deviza dupa care Gabi Cretu isi incepe diminetile.

Sute de oameni ii asculta in fiecare zi si de energia lor depinde mesajul pe care il trimit ascultatorilor. "Radio-ul este o magie. Lumea are viteza si tu ca om de radio trebuie sa te adaptezi la acest ritm. Asta pentru ca trebuie sa contezi in peisajul acesta. Programul pe care il fac la radio este consolidat efectiv pe o partitura alcatuita din note de cofeina, pentru ca fara nu se poate", ne explica Gabi cum reuseste in fiecare zi sa transmita oamenilor energia de care au nevoie.

Secretul lui? "Viata mea este compusa din foarte multe lingurite de cafea. Dupa aproximativ 8 luni de trezit la ora 4, pot sa spun ca am devenit un fel de expert in tehnologia somnului." - Gabi Cretu

Orice greseala se aude pe post. Orice moment de slabiciune este public pentru toti ascultatorii. Din acest motiv ei trebuie sa fie plini de energie in fiecare zi. Sa ii incarce pe cei care asculta cu acel ceva care ii face sa se simta bine.

"De 11 ani sunt aici, fac parte din aceasta echipa minunata care se numeste Radio Constanta, Radio Vacanta, iar in ultimii sase ani diminetile mele sunt legate exclusiv de radio si nici nu le vad altfel nici in urmatoarea perioada" - Adelina Tocitu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO