De energia lui depinde bucuria a sute de oameni. Meseria care aduce instantaneu un zambet pe chipul lor

×
Codul embed a fost copiat

Ca sa faci pe cineva fericit, nu este nevoie decat de un gest frumos, din suflet, dar si de o persoana care sa-si investeasca talentul si energia in ceea ce face.

Iar Ionut Florescu reprezinta unul dintre exemplele care se potrivesc cel mai bine in acest caz.

Deoarece cu un buchet de flori frumos aranjat, la care se adauga pasiune si multa energie, poti aduce un zambet oricui, inca de la primele ore ale diminetii. Iar Ionut are grija ca de trei ani, fiecare aranjament pe care il realizeaza sa-si atinga scopul si sa transmita acel mesaj pe care l-a spus Buddha la un moment dat: "Daca am putea vedea in mod clar miracolul unei flori, intreaga noastra viata s-ar schimba din temelii".

"Ma trezesc de dimineata in jur de 5-5.30. De cand ma stiu sunt o persoana energica mai mult de dimineata. Am mai mult spor, sunt mai vesel si am mai multa pofta de munca", marturiseste cu zambetul pe buze tanarul de 36 de ani.

Citește și
energie, ziare
Sute de oameni, intampinati cu energie de la prima ora a diminetii. Meseria in care totul se desfasoara intr-un ritm alert
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Cu o floare poti schimba ziua unei persoane, iar daca totul este dus la nivel arta, atunci succesul este unul garantat. Iar Ionut este constient de rolul pe care il are si de fiecare data trateaza cu seriozitate realizarea fiecarui aranjament pe care il are de facut. De aceea, isi incepe ziua la o ora la care altii doar viseaza la un camp de flori: "Dimineata avem un program mai aglomerat. Sunt foarte multe comenzi, pauze mai putine si mai scurte".

Inspiratia vine din lucruri simple, cum ar fi plimbarea pe care o face la primele ore ale diminetii, in drumul spre serviciu: "Cobor cu o statie de metrou mai inainte, imi iau cafeluta si merg pe Calea Victoriei si admir peisajul. Mi-a placut intotdeauna sa dau trezirea oamenilor, iar acum pot face asta intr-o maniera frumoasa".

Energie, zambete si recunostiinta, cele trei constante din viata lui Ionut

Chiar daca se trezeste in fiecare zi foarte devreme, Ionut este mereu optimist si bine dispus. Mesajele de multumire pe care le primeste din partea clientilor, dar si energia cu care se hraneste din fiecare aranjament pe care il realizeaza, il motiveaza si mai mult, il face sa infloreasca odata cu creatiile sale.

"Imi este draga natura, iar job-ul pe care-l am imi ofera posibilitatea de a fi aproape de natura, de viata, de frumos. Imi mai ofera si satisfactia de a vedea oamenii fericiti si mereu cu zambetul pe buze, ceea ce e foarte odihnitor, dupa ore intregi de munca", a explicat tanarul.

Iar daca sentimentul de incantare pe care il are datorita meseriei sale nu este suficient, cu siguranta recunostiinta oamenilor, a celor pe care ii bucura cu talentul sau ii completeaza perfect o zi perfecta, in care emana energie si fericire: "Mereu am avut bucuria de a-i vedea pe oameni cum imi multumesc sincer, dupa un eveniment sau dupa realizarea unui aranjament. Cel mai sincer multumesc il primesc atunci cand imi zambesc imediat".

Armonie, culoare, fericire si miresme. Plus multa energie

Asa isi descrie meseria pe care o practica cu atat de multa placere. Simplu, fara prea multe metafore si exagerari, asa cum ar trebui sa simta orice persoana care face totul din pasiune. "Mereu am avut inclinatii artistice, design-ul floral fiind in top-ul preferintelor, si, la un moment dat, am considerat ca este timpul să dau frau liber imaginatiei si pasiunii. Nu a fost deloc dificil, a fost natural si chiar usor, datorita oamenilor de langă mine, care mi-au oferit sprijinul lor", a povestit Ionut.

Cu toate acestea, realizarea aranjamentelor florare nu a fost prima optiune, deoarece in copilarie isi dorea sa devina pompier. Insa, "pasiunea pentru frumos face ca meseria mea de acum sa 'bată' orice alta meserie. Cand eram mic voiam sa ma fac pompier, sa salvez vieți, dar acum imi place să cred ca ajut la salvarea sufletelor".

Cu o floare chiar se face primavara!

Daca la prima vedere activitatea de decorator florar pare lipsita de aventura, lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par. Asa cum a povestit chiar Ionut, cu doua exemple mai mult decat elocvente care demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, cat de multa energie si pasiune se investesc in aceasta meserie.

"Avem un produs denumit ”Cucereste-o!”, care este singurul de acest gen de pe piata – destinatara primeste mai intai un trandafir, apoi, peste 11 minute, primeste 11 si, peste alte 101 minute, primeste 101 trandafiri. La buchetul de 101 trandafiri, domnul care a facut comanda si-a dorit ca de fiecare trandafir sa fie atasata cate o felicitare, cu mici declaratii de dragoste si momente haioase din viata de cuplu. Un mod interesant si neobisnuit de a-i spune că o iubeste. Am fost uimit de cererea lui, dar mi-a si placut", a explicat acesta.

Iar daca aceasta dorinta a fost una romantica si emotionanta, au existat si cazuri in care cererile au fost destul de neobisnuite: "Imi amintesc amuzat de momentul in care un domn, nu stiu de ce, a dorit un buchet legat cu sarma ghimpata. Cand am auzit care e comanda nici nu am stiut cum sa reactionez".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Misiunea lui e sa ii invete pe altii sa traiasca sanatos. Campionul pentru care energia se masoara in abdomene si flotari
Misiunea lui e sa ii invete pe altii sa traiasca sanatos. Campionul pentru care energia se masoara in abdomene si flotari

Sa te trezesti in fiecare zi la ora 6 de dimineata si sa fii in forma pare greu de crezut, insa pentru Bogdan Popa aceasta scenariu face parte din rutina zilnica. O rutina care implica energie, determinare si multa pasiune.

Sute de oameni, intampinati cu energie de la prima ora a diminetii. Meseria in care totul se desfasoara intr-un ritm alert
Sute de oameni, intampinati cu energie de la prima ora a diminetii. Meseria in care totul se desfasoara intr-un ritm alert

Mii de oameni trec in fiecare zi prin pasajul pietonal de la Universitate, iar pentru a-i intampina cu un zambet pe fiecare dintre ei este nevoie de foarte multa energie. Ceea ce lui Valentin Prodan nu-i lipseste.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.