Are doar 27 de ani, dar face un lucru pe care multi romani doar il viseaza. Talentul pentru care a renuntat la doua facultati
In bucatarie, seful e unul singur. Chef-ul, adica.
Chef-ul este omul care alearga non-stop, care stie unde se afla totul, cum trebuie sa arate orice preparat si ce gust urmeaza sa aiba. Omul care strange toti ochii si toate gusturile. Vocea care se aude si care nu are voie sa greseasca nicio decizie.
El strange toate zambetele multumite ale restaurantului. Si are voie sa-si puna numele pe orice nebunie ii trece din gand in farfurie. El e nota unui loc in care ai chef sa ajungi cat de des posibil.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cand ai doua facultati terminate, dar te lasi de toate planurile si vrei sa te faci bucatar inseamna fie ca ti-ai pierdut mintile, fie ca ai incredere foarte, foarte mare in ceea ce pot sa faca mainile tale. Ovidiu Ciobotariu are 27 de ani si face parte din cea de-a doua categorie. Baiatul din Cluj cu accent calm s-a mutat la Bucuresti la inceputul lui 2015 si gateste intr-unul dintre cele mai la moda restaurante ale momentului in Capitala.
Lucrurile nu s-au intamplat pur si simplu. Pentru el, gatitul e munca full time. Trezit de dimineata, zile care se termina de fiecare data la ultimul client si alergatura non-stop in panica generala din bucatarie. Asa arata aproape 24 de ore din viata lui Ovidiu. Aproape 24, pentru ca ultimele cateva sunt pentru somn. Si pentru drumul pe care il face in fiecare dimineata pana la restaurantul in care (tot 'aproape ca') s-a mutat.
"Am muncit si 20 de ore la rand, insa asta nu-i o problema. Imi place mult ceea ce fac, bucuria de pe fata celui care mananca e un lucru foarte important in meseria asta. Vreau sa se vada ca ii place, asta imi doresc cel mai mult". Nu e de fiecare data usor. Mai ales cand ai mii de gusturi, de retete si de imbinari curioase care iti fac solutiile sa para dificile.
Non-stop. In jurul ochiurilor care ard permanent si al mesei din mijlocul bucatariei, Ovidiu e in sprint continuu. 'Uneori, nu ai timp nici sa te duci la baie. Asta e, daca faci un lucru cu placere, lasi orice pe planul doi. Inclusiv nevoile pe care nu credeai ca poti sa le controlezi", glumeste chef-ul.
Nici atunci cand merge sa-si viziteze familia, la Cluj, Ovidiu nu scapa de temperatura aragazului deschis: "Acasa, cu ai mei, tot eu gatesc mesele. Sa spunem ca o mostenesc pe bunica, si ea a fost bucatareasa. Am avut de la cine sa invat, incerc sa duc traditia mai departe".
Marea provocare, Bucurestiul, i-a schimbat stilul de viata: "Ma trezesc la sase si jumatate dimineata, fac un dus si imediat plec la metrou. Ajung in bucatarie si incep treaba". Fie ca e vorba de preparate simple sau de cateva detalii de meniu pe care le vezi pe bonul de comanda o data pe luna, implicarea e aceeasi.
"Vreau ca lucrurile sa iasa bine. Ne dam silinta ca totul sa fie asa cum vrea clientul. Mancarea noastra are personalitate, asa credem, de aceea pana si o omleta sau niste paste pot sa fie cu un gust special pentru cel care le vrea in farfurie", spune Ovidiu.
Pentru cafeaua de dimineata nu are timp acasa. O bea la munca, intre doua comenzi primite din restaurant. Energia nu i-a lipsit niciodata, iar planurile de viitor ale lui chef Ciobotariu sunt pe masura pasiunii pe care o pune in fiecare fel de mancare pe care il gateste: "Am stat si m-am gandit foarte bine ce trebuie sa fac in viata. Am ajuns la concluzia ca la asta ma pricep si am de gand sa continui pana la pensie, nu ma las!"
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.