Are doar 27 de ani, dar face un lucru pe care multi romani doar il viseaza. Talentul pentru care a renuntat la doua facultati

×
Codul embed a fost copiat

In bucatarie, seful e unul singur. Chef-ul, adica.

Chef-ul este omul care alearga non-stop, care stie unde se afla totul, cum trebuie sa arate orice preparat si ce gust urmeaza sa aiba. Omul care strange toti ochii si toate gusturile. Vocea care se aude si care nu are voie sa greseasca nicio decizie.

El strange toate zambetele multumite ale restaurantului. Si are voie sa-si puna numele pe orice nebunie ii trece din gand in farfurie. El e nota unui loc in care ai chef sa ajungi cat de des posibil.

Cand ai doua facultati terminate, dar te lasi de toate planurile si vrei sa te faci bucatar inseamna fie ca ti-ai pierdut mintile, fie ca ai incredere foarte, foarte mare in ceea ce pot sa faca mainile tale. Ovidiu Ciobotariu are 27 de ani si face parte din cea de-a doua categorie. Baiatul din Cluj cu accent calm s-a mutat la Bucuresti la inceputul lui 2015 si gateste intr-unul dintre cele mai la moda restaurante ale momentului in Capitala.

Citește și
Alina Ilici
Meseria in care imprevizibilul si energia sunt la putere! Cum reuseste Alina Ilici sa bucure zeci de oameni in fiecare zi
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Lucrurile nu s-au intamplat pur si simplu. Pentru el, gatitul e munca full time. Trezit de dimineata, zile care se termina de fiecare data la ultimul client si alergatura non-stop in panica generala din bucatarie. Asa arata aproape 24 de ore din viata lui Ovidiu. Aproape 24, pentru ca ultimele cateva sunt pentru somn. Si pentru drumul pe care il face in fiecare dimineata pana la restaurantul in care (tot 'aproape ca') s-a mutat.

"Am muncit si 20 de ore la rand, insa asta nu-i o problema. Imi place mult ceea ce fac, bucuria de pe fata celui care mananca e un lucru foarte important in meseria asta. Vreau sa se vada ca ii place, asta imi doresc cel mai mult". Nu e de fiecare data usor. Mai ales cand ai mii de gusturi, de retete si de imbinari curioase care iti fac solutiile sa para dificile.

Non-stop. In jurul ochiurilor care ard permanent si al mesei din mijlocul bucatariei, Ovidiu e in sprint continuu. 'Uneori, nu ai timp nici sa te duci la baie. Asta e, daca faci un lucru cu placere, lasi orice pe planul doi. Inclusiv nevoile pe care nu credeai ca poti sa le controlezi", glumeste chef-ul.

Nici atunci cand merge sa-si viziteze familia, la Cluj, Ovidiu nu scapa de temperatura aragazului deschis: "Acasa, cu ai mei, tot eu gatesc mesele. Sa spunem ca o mostenesc pe bunica, si ea a fost bucatareasa. Am avut de la cine sa invat, incerc sa duc traditia mai departe".

Marea provocare, Bucurestiul, i-a schimbat stilul de viata: "Ma trezesc la sase si jumatate dimineata, fac un dus si imediat plec la metrou. Ajung in bucatarie si incep treaba". Fie ca e vorba de preparate simple sau de cateva detalii de meniu pe care le vezi pe bonul de comanda o data pe luna, implicarea e aceeasi.

"Vreau ca lucrurile sa iasa bine. Ne dam silinta ca totul sa fie asa cum vrea clientul. Mancarea noastra are personalitate, asa credem, de aceea pana si o omleta sau niste paste pot sa fie cu un gust special pentru cel care le vrea in farfurie", spune Ovidiu.

Pentru cafeaua de dimineata nu are timp acasa. O bea la munca, intre doua comenzi primite din restaurant. Energia nu i-a lipsit niciodata, iar planurile de viitor ale lui chef Ciobotariu sunt pe masura pasiunii pe care o pune in fiecare fel de mancare pe care il gateste: "Am stat si m-am gandit foarte bine ce trebuie sa fac in viata. Am ajuns la concluzia ca la asta ma pricep si am de gand sa continui pana la pensie, nu ma las!"

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Face asta de 20 de ani si nu s-a plictisit niciodata. Una dintre meseriile invizibile, dar extraordinare, din Bucuresti
Face asta de 20 de ani si nu s-a plictisit niciodata. Una dintre meseriile invizibile, dar extraordinare, din Bucuresti

'Inca o tava e gata, sa o bagam la cuptor!'. Trec 10 minute. 'Inca una!' Si tot asa, ore la rand, pana afara se face racoare si cuptorul mai lasa din grade.

Meseria in care imprevizibilul si energia sunt la putere! Cum reuseste Alina Ilici sa bucure zeci de oameni in fiecare zi
Meseria in care imprevizibilul si energia sunt la putere! Cum reuseste Alina Ilici sa bucure zeci de oameni in fiecare zi

Aproximativ 630 de copii se nasc in fiecare zi in Romania, iar dr. Alina Ilici ajuta o parte dintre acestia sa vina pe lume intr-un mediu sanatos si sa aiba parte de cea mai buna ingrijire in primele ore de viata.

El e romanul care vrea sa lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana! Ce a reusit e senzational
El e romanul care vrea sa lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana! Ce a reusit e senzational

Care e primul gand pe care il legi de un arhitect? Ce eticheta pui si ce imagine sofisticata ai in minte? Cum arata ziua lui? Crezi ca e unul dintre oamenii care se trezeste la 7 si nu vede in fata decat schite si idei care pot sa devina geniale?

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.