Aram doar 60% din pamant. Parloaga o vindem pe mai nimic strainilor care deja se gandesc la profit
Pamantul, pe care noi nu-l prea lucram, este nepretuit pentru straini. Italienii, britanicii si olandezii harnici vor sa cumpere cat mai mult teren si sa-l cultive, pentru ca solul are o calitate excelenta.
Sunt si loturi care n-au fost tratate cu ingrasaminte chimice, iar la ei in tara ar costa o avere. Oricum, au de unde alege. Noi aram doar 60% din suprafata agricola. In rest, buruienile cresc in voie.
Terenurile de cea mai buna calitate sunt vanate de investitorii straini care cumpara cu banii jos suprafete uriase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cele mai mari preturi sunt in vestul tarii, unde un lot aflat pe un sol de cea mai buna calitate ajunge si la 3.000 de euro pe hectar. Bine lucrat, solul, extrem de fertil, garanteaza recolte bogate si profituri frumoase. Nu e de mirare ca agentiile imobiliare s-au reprofilat.
La Constanta si Braila, un hectar ajunge pana la 2500 de euro, mai ales daca se afla langa o sursa de apa, cum ar fi Dunarea, unde irigatia se face mult mai usor. Din pacate, taranii nostri nu stiu ca-n alte tari, pamantul este o mina de aur si vand tot ce au pentru nimic. Preturi atat de mici ca la noi nu mai sunt pe nicaieri, asa cum arata si un material "Romania, te iubesc!".
In Germania, terenul arabil a atins deja preturi exorbitante. In zonele foarte fertile, te poti considera fericit daca ai gasit pamant cu 17.000 de euro hectarul, iar unii au atins deja performanta de a vinde hectarul cu 36.000 de euro.
Sefii de la Ministerul Agriculturii le transmit taranilor sa tina cu dintii de pamant si sa-l lucreze.
"Nu era momentul sa vanda pamant. Oamenii nu erau pregatiti, piata nu era pregatita, pentru ca s-a vandut teren cu valori mici, cu preturi mici. Si asta nu este in regula", a spus Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.
Si, ca sa vedeti cat de mult ii intereseaza pe oficiali pamantul nostru, aflati ca nici o institutie nu stie la aceasta ora cat teren agricol apartine strainilor si cat a mai ramas taranilor romani.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, agricultura, preturi, pamant, te iubesc,
Dată publicare:
10-11-2011 19:51