Profetiile lui Ion Tiriac. Ce spune omul de afaceri despre alegerile prezidentiale, autostrazi, EURO 2020 si Simona Halep

×
Codul embed a fost copiat

Noul sezon al emisiunii “Dupa 20 de ani” s-a deschis cu un invitat care stapaneste la fel de bine politica, afacerile si tenisul: Ion Tiriac

In prag de alegeri prezidentiale, Ion Tiriac a venit la “Dupa 20 de ani” si a inceput prin a spune de ce NU candideaza. “Eu nu fac compromisuri la fiecare colt de strada iar un politician exact asta trebuie sa faca”, afirma omul de afaceri, care crede insa ca acum cativa ani ar fi adunat destule voturi si pentru a castiga din primul tur.

Cum crede Ion Tiriac ca ar trebui sa arate presedintele ideal? “Vrei un presedinte jucator, vrei un presedinte spectator? Cel mai bun ar fi un presedinte arbitru. Dar nu vad printre niciunul dintre candidatii anuntati un arbitru.” Spera insa ca viitorul presedinte, dupa ce va fi ales, “va uita putin de unde vine si va fi presedintele tuturor romanilor”.

Si asta pentru ca, in opinia lui Ion Tiriac, “au trecut 20 de ani si suntem ultima roata la caruta in Europa. Asa ca a venit timpul sa puneti piciorul in prag si sa cereti viitorului presedinte si viitoarei guvernari sa se miste”.

Citeste si: Ion Tiriac da in judecata statul care cere 28.000 euro chirie pe 16 metri patrati

Citește și
Ion Tiriac
Profetiile lui Ion Tiriac la "Dupa 20 de ani". "Daca e s-o compari cu cineva pe Simona Halep acela este Federer"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Omul de afaceri are si o serie de sfaturi pentru candidati, si mai ales pentru cei ai dreptei: “inainte de un razboi, toate triburile mai micute se unesc, pentru ca asa au mai multe sanse. Ar trebui ca si in sanul dreptei sa existe alegeri interne, sa spuna “candidatul nostru este”. Si atunci poate n-ar mai fi Iohannis, ar fi o femeie sau poate ar fi cineva care vine din alta tagma”, spune Ion Tiriac, care refuza insa faca vreo previziune: “Chiar daca as avea un pronostic, nu vi l-as spune. Si daca influentez doi votanti, nu e corect din partea mea.

Ion Tiriac are insa o intrebare pentru oricine va deveni presedinte: “Unde sunt cele trei trilioane care au venit din 1990 pana in momentul asta ca produs al acestei tari. In ce sunt? Cine le-a furat?

In aceeasi emisiune puteti afla si detalii inedite din culisele candidaturii Romaniei pentru Euro 2020, ce rol a jucat Ion Tiriac in ea si ce relatie are cu Michel Platini. Dar si ce crede omul de afaceri despre infrastructura din Romania – sau, mai bine zis, despre absenta acesteia si problemele pe care le genereaza aceasta situatie: “Ibiza face vreo 8-9 miliarde din turism, Romania nu face 5 miliarde.

Citeste si: Ce inseamna pentru Bucuresti meciuri la EURO 2020

SI tot din emisiune puteti afla si ce sfaturi are fostul campion de tenis pentru Simona Halep: “Pe teren esti singur. Esti nascut singur, mori singur.

Ion Tiriac

Sinteza declaratiilor:

Despre cele doua femei care candideaza la Presedintia Romaniei

- Romanului ii place pantalonul, cred ca este putin cam devreme. nu vrea sa par rasist, dar ce vreau sa spun este ca nici doamna Clinton poate ca nu va avea succes. S-ar putea intampla sa fie putin devreme.

Despre neamtul Iohannis si posibila lupta cu Ponta in turul 2

- Eu spun ca in Romania traiesc romani, din toate punctele de vedere. Cum n-am inteles niciodata Partidul Maghiarilor. Nu, acesta este la Bucuresti. Domnul Iohannis, dupa cate stiu este nascut in Romania si este suta la suta roman de etnie germana.

- Eu am spus inainte si cred in felul urmator: un candidat nu o sa patrunda in finala fara sa fie sustinut de un partid. Astazi, amandoi sunt sustinuti (Iohannis si Ponta, n.red). Intr-o luna si ceva se pot intampla muuulte lucruri.  

- Eu nu cred ca exteriorul are prea multa influenta. Poti ataca un candidat cum a fost atacat actualul presedinte, daca va aduceti aminte de incidentul cu copilul. Daca acel copil venea cu 3 zile inainte eu va spun ca domnul Basescu nu era a doua oara presedinte.

- Inainte de razboi, toate triburile alea mai micute se unesc pentru ca isi dau seama ca au mai multe sanse (in turul 2, n.red). Si in sanul dreptei ar trebui sa fie o alegere a partidului de dreapta, sa spuna domnule, candidatul nostru este.. Si atunci poate nu ar mai fi Iohannis, poate ar fi o femeie.

ion tiriac

Despre Melescanu:

- Mi se pare ca si un domn care se numeste Bush a fost pe acolo, pe la servici, si un domn care se numeste Putin. E o trambulina. Domnul Melescanu, eu il cunosc ca ministru de Externe. L-am vazut cu o englez articulata si asa mai departe. Domnul Melescanu insa a sarit putin cam tarziu, daca se intampla acum 2 ani..

Despre USL si PSD

- Pentru mine a fost o deziluzie. Partidul Socialist in afara este o mare forta. Europa are partidele socialiste, fie ca e Germania, Spania sau Romania. Si intotdeauna au o mare pondere. Avand in vedere treaba asta, domnul Ponta are un mare atu, avand in mare asemenea partid. Chiar daca as avea un pronostic, nu l-as spune dumneavoastra, asa cum nu l-am spus 23 de ani, nu e corect, as influenta cativa votanti.

- Vreau sa stiu si eu unde sunt cele 3 trilioane? Ca le-a furat conducerea, guvernul.. Unde? Iar treaba cu justitia trebuie indreptata. Trebuie sa fie justitie, nu poti azi sa condamni 8 oameni la 40 de ani si cu 2 luni inainte era zero, necondamnati de un tribunal.

Despre Euro 2020 la Bucuresti

- Dupa parerea mea ar trebui, noul prim-ministri si noul presedinte, sa fie constienti ca viata nu e eterna. Si atunci, nefiind eterna, hai sa colaboram sa facem ceva pentru tara. Daca o sa mai apuc, sper sa fim si noi acolo, ca am fost si noi cineva la fotbal.

Despre infrastructura

- S-a terminat. Tara are nevoie de asta. Trebuie cineva sa faca asta. Am fost la un drum care s-a facut peste munte in Gorj. Transalpina. Domne, eu am vazut multe la viata mea. Este impresionant, senzational toata treaba. E facut acum un an jumate. E complet rupt, balustrada cazuta. A cui e vina? Eu nu cred ca e vina ministrului de acuma sau dinainte, e vina aluia care a dat drumul fara sa verifice.

- Ibiza face din turism 8 miliarde. Romania cat face? 4? 5 miliarde? Iar ei doar dintr-o bucatica.

Despre procesul cu statul roman

- In mod normal as avea dreptul sa cumpar si gradina. Ma judec cu statul pentru ca mi-a pus o chirie de neconceput: 28.000 de euro. Un judecator mai destept sa spuna daca am dreptul sa o cumpar

Despre tenisul romanesc

- Am urmarit-o foarte mult pe Simona Halep. I-am spus si lui Simona si la toata lumea, si presei: e absolut normal ca o ridicati in slavi, dar lasati-o in pace. Trebuie sa joace mult mai in teren, mai aproape. trebuie sa contraatace, nu sa atace. Apoi trebuie sa schimbe serviciul, fata lucreaza la asta. Esa munceste mult, e o mare sportiva, a ajuns unde a ajuns, nu a cumparat aceste performante la supermarket. Dupa cum spune tovarasul Nastase, ma scuzati, domnul senator, are tot ce-i trebuie sa castige un Grand Slam.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ion Tiriac si-a imbogatit colectia de masini de epoca cu un Jaguar din 1959. Cum arata si cati bani l-a costat
Ion Tiriac si-a imbogatit colectia de masini de epoca cu un Jaguar din 1959. Cum arata si cati bani l-a costat

Ion Tiriac are acum 300 de masini de epoca, dupa ce a cumparat 19 automobile din Statele Unite si alte 3 modele Jaguar, din Marea Britanie.

Profetiile lui Ion Tiriac la
Profetiile lui Ion Tiriac la "Dupa 20 de ani". "Daca e s-o compari cu cineva pe Simona Halep acela este Federer"

Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", duminica, 15 iunie, omul de afaceri a vorbit despre performanta extraordinara a Simonei Halep, despre sport si despre situatia economica actuala a Romaniei.

Tiriac: Simona Halep nu are plamani, are doua inimi
Tiriac: Simona Halep nu are plamani, are doua inimi

Ion Tiriac a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca jucatoarea de tenis Simona Halep nu are inaltimea si forta surorilor Serena si Venus Williams, dar poate compensa cu viteza, inteligenta si suflet.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.