LIVE UPDATE. 9 cazuri noi de coronavirus în București, 3 în Arad. Număr total în România: 29

×
Codul embed a fost copiat

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut, marți, ajungând la 29 la nivel național. 

Numărul îmbolnăvirilor a crescut brusc, de la 17 la 29, după ce au fost testate persoanele care au fost în contact direct cu bărbatul, angajat ADP, depistat pozitiv în timp ce era internat în spitalul Gerota pentru alte afecțiuni.

La Arad au fost anunţate marţi 3 cazuri noi de infectare. Este vorba despre persoane care se aflau deja în carantină, fiind venite din Italia. Toate cele 3 persoane vor fi duse la Matei Balş.

Astfel, în București sunt acum internate 8 persoane infectate cu noul covid-19.

Citește și
bursa coronavirus
Bursele, afectate de epidemia de coronavirus. Cât de aproape este o criză mondială

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Guvernul reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Cronologia evenimentelor, marți, 10 martie - LIVE UPDATE

ora 20.50 A fost confirmat cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani

Aceasta ar fi colega de birou a bărbatului internat la spitalul Gerota.

ora 20.20 Consiliul Naţional al Rectorilor din România recomandă universităţilor suspendarea cursurilor până pe 22 martie pentru a exista "coerenţă instituţională" la nivelul sistemului de învăţământ superior.

"Consiliul Naţional al Rectorilor din România a decis să recomande tuturor celor 75 de universităţi membre suspendarea cursurilor până în data de 22 martie cu condiţia indentificării unor soluţii online, acolo unde este posibil, şi sub rezerva aprobării în consiliile de administraţie ale fiecărei universităţi membre. CNR consideră că aceste măsuri se impun pentru a asigura coerenţă instituţională la nivelul sistemului de învăţământ superior din România", a declarat pentru Agerpres preşedintele CNR, Sorin Cîmpeanu.

ora 20.15 Doi pacienţi care au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara s-au vindecat şi urmează să fie externaţi. Este vorba de o fată de 15 ani din Timişoara şi un bărbat din Hunedoara.

Testele unei paciente de 15 ani din Timişoara şi al unui bărbat din Hunedoara, internaţi cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase, au ieşit negative, astfel că aceştia vor fi externaţi, au anunţat reprezentanţii spitalului.

Prima care va pleca acasă este fata de 15 ani, urmând ca bărbatul din Hunedoara să fie externat peste câteva zile, el rămânând sub supravegherea medicilor.

Fata de 15 ani este elevă la acelaşi liceu din Timişoara unde a fost depistat un băiat de 16 ani al cărui unchi s-a întors recent din Italia. Atât bărbatul, cât şi nepotul său au avut coronavirus, însă s-au vindecat.

Şi bărbatul din Hunedoara s-a întors recent din Italia.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara se mai află intrenată o fată de 16 ani din Hunedoara, fiica bărbatului declarat vindecat.

ora 19:45 La Arad au fost anunţate 3 cazuri noi de infectare. Este vorba despre persoane care se aflau deja în carantină, fiind venite din Italia. Toate cele 3 persoane vor fi duse la Matei Balş. Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad.

De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive

ora 17.20 Primarul General, Gabriela Firea, anunță că activitatea direcției de Relații cu Publicul a Primăriei Capitalei se suspendă timp de o săptămână. Cetățenii se pot adresa instituției în scris, prin e-mail sau telefon.

Primarul General solicită Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență luarea unor măsuri suplimentare pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19.

Mâine, 11 martie, va fi convocată o ședința de consiliu de îndată, pentru alocarea a aprox. 1 milion de euro, necesari achiziționării de aparatură medicală, costume de protecție și alte materiale sanitare destinate spitalelor, serviciului de Ambulanță, DSP și IGSU.

ora 17.15 Ministerul Muncii și Protecției Sociale și instituțiile din coordonare suspendă acordarea audiențelor până în 31 martie, ca măsură de siguranță pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus

Din motive de siguranță medicală, legate de epidemia de coronavirus, conducerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale a decis să suspende, începând cu 10 martie 2020, până la 31 martie 2020, activitatea de audiențe la sediul instituției, dar și la instituțiile din coordonare/subordonare, cu posibilitatea ca, după această dată, să se ia noi decizii, în funcție de evoluția situației.

Pentru ca activitatea de relații cu publicul să nu aibă de suferit, în contextul în care se va desfășura cu precădere prin telefon, poștă sau poștă electronică, conducerea MMPS a decis suplimentarea personalului care răspunde solicitărilor primite. Această măsură se aplică și instituțiilor subordonate, precum Casa de PensiiDETALII aici.

ora 17.00 Cine sunt cele 8 persoane confirmate, marți, cu noul coronavirus în București - potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică:

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.

2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

ora 16.45 Un medic rezident de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" este suspect de infecție cu Covid-19.

Deocamdată, nu există informații despre acest caz, însă oficiali ai institutului au confirmat pentru Știrile Pro TV că așteaptă rezultatele testelor.

ora 16.25 Părinții ar putea primi zile libere ca să stea acasă cu copiii după ce se închid școlile

Deputații vor dezbate și vota joi proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Pe ordinea de zi de joi se va afla şi proiectul de lege privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă. DETALII aici.

ora 15.55 Încă un caz confirmat de coronavirus în București. Este vorba despre un cetățean care a călătorit în Israel.

În acest moment sunt 8 confirmări noi cu Covid 19 în București.

ora 15.45 Comunicat al Grupului de Comunicare Strategică: 

”Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri din București.  3 cazuri sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 caz este contact al primului infectat din București, iar 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie.”

UPDATE 15.30: Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat pe Facebook trei cazuri noi de coronavirus în București. Este vorba despre fiul, nora si nepotul bărbatului de 60 de ani, declarat luni seară bolnav de COVID-19.

UPDATE ora 12.00. Bărbatul de 63 de ani internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală a intrat în contact cu 120 de persoane.

Conform unor surse, el este șef la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 4, al cărei sediu a fost închis.

UPDATE ora 11.40. Rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul studentului din Ploieşti întors din Lombardia, care s-a prezentat la cabinetul medical al universităţii cu durere în gât şi febră, a ieşit negativ, informează, marţi, Prefectura Prahova.

"Studentul de la Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti preluat ieri (luni n.r.) cu izoleta din campusul universitar şi dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti a ieşit, la primul test de coronavirus, negativ", precizează reprezentanţii Prefecturii Prahova.

UPDATE ora 10.30. Femeia de 70 de ani, dusă în condiții de izolare de la spitalul Sf. Ioan la spitalul Victor Babeș, nu este infectată cu noul coronavirus. Testul pentru Covid-19 a ieșit negativ.

UPDATE ora 10.00. Rezultatul celui de-al doilea test efectuat pacientului din Caracal în vârstă de 51 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Craiova, a ieșit pozitiv.

Pacientul va rămâne în izolare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Craiova.

Citește și...
Lista măsurilor impuse de MAI pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19 în România
Lista măsurilor impuse de MAI pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19 în România

Cu doar câteva ore înainte că autoritățile din Italia să anunțe că țara intră în carantină și călătoriile vor fi interzise, responsabilii de la noi au decis să suspende cursele rutiere de transport persoane spre și dinspre Peninsulă.

Bursele, afectate de epidemia de coronavirus. Cât de aproape este o criză mondială
Bursele, afectate de epidemia de coronavirus. Cât de aproape este o criză mondială

Epidemia de coronavirus a "infectat" și piețele financiare.

LIVE UPDATE. Alte 2 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în România, numărul total a ajuns la 17
LIVE UPDATE. Alte 2 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în România, numărul total a ajuns la 17

17 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Autoritățile iau măsuri pentru limitarea numărului de cazuri. În plus, una dintre măsurile propuse este ca unii dintre angajații din sistemul public și privat să lucreze de acasă.

Recomandări
ANM anunță val de frig pentru toată țara. Cât va dura. Cod galben de viscol și vânt
ANM anunță val de frig pentru toată țara. Cât va dura. Cod galben de viscol și vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineața, mai multe atenționări de vreme rea.

LIVE UPDATE de la Infotrafic, starea drumurilor afectate de viscol și ninsori. Unde este închisă circulația
LIVE UPDATE de la Infotrafic, starea drumurilor afectate de viscol și ninsori. Unde este închisă circulația

Codurile galben și portocaliu de vreme rea, ce au cuprins România, au adus probleme în multe județe. A nins și a viscolit în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar vizibilitatea a fost scăzută.

Volodimir Zelenski recunoaște: ”Ne aflăm din nou într-un astfel de moment. Situaţia se complică”
Volodimir Zelenski recunoaște: ”Ne aflăm din nou într-un astfel de moment. Situaţia se complică”

În Ucraina, situaţia ”se complică” pe teren din cauza trupelor ruseşti. Această țară este din nou ţinta unor bombardamente intense ale Rusiei, a recunoscut sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.