Rezultate Simulare Evaluare Națională 2018. Câți elevi au obținut note de promovare
Rezultate simulare Evaluare Națională 2018. Dacă ar susţine în acest moment, examenul de Evaluare Naţională la clasa a 8-a, doar 46,97% dintre elevi ar promova, adică mai puţin de jumătate dintre candidaţi.
Aceste cifre sunt rezultatele oficiale la simularea susţinută de elevii de clasa a 8-a.
La matematică, situaţia este catastrofală: doar 33,1% dintre elevi, au obţinut nota de trecere. În timp ce la romana, 63,2% au luat peste 5. Notele sunt în acest moment orientative şi arata nivelul de pregătire, pentru adevăratul examen. Ele vor fi trecute în catalog doar la cererea elevilor.
Evaluarea Naţională va avea prima probă scrisă, pe 11 iunie, iar media examenului, va conta în proporţie de 80%, la admiterea computerizată la liceu.
Rezultate simulare Evaluare Națională 2018: 46,97% - au obținut note de promovare. Procentele notelor de peste 5 la clasa a 8-a: la limba română 63,2%, la matematică 33,1%.
Rezultate simulare Evaluare Națională 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în perioada 5 - 7 martie, la nivel naţional, simularea evaluării naţionale.
Pe 5 martie a avut loc proba de Limba şi literatura română, pe 6 martie - proba la Matematică, iar pe 7 martie - cea de Limba şi literatura maternă.
Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi afișate în școli.
Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.
Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN.
Potrivit ministerului, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Harghita: Simularea Evaluării Naţionale va fi organizată, între 16-26 martie, în şcolile unde a fost boicotată
Simularea probelor examenului de Evaluare Naţională va fi organizată şi în şcolile din Harghita unde a fost boicotată, în perioada 16-26 martie, subiectele urmând să fie elaborate la nivel judeţean.
Potrivit inspectorului Hodgyai László, membru în Comisia Judeţeană de Evaluare Naţională, simularea probei la limba şi literatură română se va desfăşura în 14 şcoli din judeţ, la matematică - în zece dintre şcoli, iar la limba maghiară - în patru unităţi de învăţământ.
Prima probă, la limba şi literatura română, la avea loc pe 16 martie, cea la matematică pe 23 martie, iar la limba maghiară va fi susţinută pe 26 martie.
Subiectele vor fi elaborate de inspectorii de specialitate de la fiecare disciplină.
În afara celor 14 şcoli unde nu s-a putut desfăşura deloc simularea Evaluării Naţionale, întrucât cadrele didactice şi-au asumat neparticiparea la aceasta, în alte 15 unităţi din judeţ s-au susţinut probele scrise, cu ajutorul directorilor şi a unui număr restrâns de profesori, dar exista o problemă legată de corectarea lucrărilor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Harghita au explicat, însă, că boicotul a avut loc doar în perioada 5-7 martie, iar acum cadrele didactice urmează să corecteze lucrările elevilor.
În judeţ există 97 de unităţi şcolare în care trebuia să se susţină simularea Evaluării Naţionale, iar în 29 dintre acestea s-au înregistrat probleme.