Apelurile către 911 în timpul masacrului din Florida: "Ascunde-te și fă pe mortul"

09-03-2018 20:24

La aproape o lună de la atacul sângeros dintr-un liceu din Florida, în care au fost ucişi 17 elevi şi profesori, autorităţile americane au publicat înregistrările apelurilor către serviciul de urgenţă 911.

Cele mai multe sunt dialoguri cu părinţii îngrijoraţi pentru soarta copiilor lor aflaţi la şcoală. În contextul discuţiilor despre regimul armelor de foc în America, Congresul Floridei a adoptat legi mai aspre în acest sens.

"911.. care este urgenţa dumneavoastră?

Cineva a deschis focul la liceul Marjory Stoneman Douglas.

Cineva face ce? Alo? Alo?

Se trage la liceul Marjory Stoneman ....

Se trage? Sunteţi la liceu?

Nu va mai aud..Sunteţi la şcoală?".

Acesta este unul dintre primele apeluri primite la 911, în tragică zi de 14 februarie şi sugerează confuzia din primele momente ale atacului. Pe măsură ce apelurile încep să îi copleşească, operatorii serviciului de urgenţă încep să îşi dea seama de proporţiile dramei.

O altă mamă vorbeşte cu serviciul de urgenţă în timp ce, pe o altă linie, îşi instruieşte copilul să stea nemişcat pe podea..

"Te iubesc, te iubesc. O să fie bine. Ascunde-te şi fă pe mortul. Poți să faci asta?
Dacă trage, trebuie să te prefaci că ai murit. Fă asta, dacă trage".

Suspectul, un fost elev în vârstă de 19 ani cu probleme psihice, a fost pus sub acuzare pentru omor.

În acest timp, Congresul statului Florida a adoptat o reformă a legii armelor.

Noile prevederi ridică vârsta minimă pentru cumpărarea armelor de foc de la 18 la 21 de ani, introduc o perioadă de trei zile de "aşteptare" pentru cumpărători şi scot în afara legii dispozitivele care permit accelerarea tirului la armele semiautomate. În acelaşi timp, textul le permite unora dintre profesori să meargă înarmaţi la şcoală.


VIDEO PROTVPLUS.RO