Profesorii, elevii şi părinţii, consultaţi privind temele pentru acasă. "Ne ascultă oral"

Dată publicare: 07-11-2017 14:05
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


copii la scoala

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei lansează începând de azi o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă.

Potrivit comunicatului oficial, consultarea constă în completarea unor chestionare online destinate cadrelor didactice, elevilor și părinților.

"Cercetarea are ca obiective indentificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare, respectiv corectarea unor disfuncționalități semnalate.  Astfel, datele ce urmează a fi colectate vor permite identificarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și vor contura variante de ameliorare a eventualelor derapaje prin adoptarea unor instrumente de reglementare. Nu se solicită date personale, iar răspunsurile centralizate sunt confidențiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării", se afirmă în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Chestionarul conţine întrebări durata temelor, gradul lor de dificultate şi conţinutul, modul în care sunt rezolvate şi percepţiile asupra temelor. Conţine, de asemenea, şi greşeli, cum ar fi "respondenţi" în loc de "repondenţi", "interesul pentru a cunoaştere" sau "ne ascultă oral din temele pentru acasă".

Anul trecut, fostul ministru Mircea Dumitru a dat un ordin prin carestabilea că timpul necesar rezolvării temelor la toate materiile nu are voie să depășească în total 2 ore pe zi - iar în cazul elevilor din clasele primare, 1 ora. La clasa pregătitoare nu se vor da teme. De asemenenea, tema pentru acasă va fi dată diferențiat după nivelul de pregătire a elevului: obligatorie și suplimentară, cea obligatorie fiind de nivel mediu și pentru toți elevii, iar cealaltă, individuală și diferențiată.

Consultarea durează până pe 20 noiembrie. Dacă doriţi să vă număraţi printre "respondenţi", chestionarele sunt disponibile aici:

- pentru cadre didactice

- pentru elevi

- pentru părinţi

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO