Cum echilibram timpul petrecut de copil in fata tabletei cu cel petrecut in aer liber, la joaca. Recomandarile medicilor


Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2017 09:19
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Cine vrea sa faca teme in vacanta mare? Nu foarte multi copii, cu siguranta. Pe de alta parte, avizi dupa informatii, cei mici vor cauta sa le ia din orice dispozitiv electronic.

Dar tableta, telefonul ori computerul au nevoie sa fie contrabalansate de joaca cu efort fizic. Pentru dezvoltarea psihologica normala. 

.Pentru copii, o vara intreaga de contact permanent cu tehnologia, poate duce la alungirea incorecta a anumitor grupe musculare. Un veritabil semn de alarma.

Teme din vacanta mare. Indiferent ca e vacanta sau nu, toti psihologii au o singura recomadare pentru parinti. Nu faceti temele pentru copil si nici in umbra copilului.

In felul acesta apar comportamente de renuntare. Nu mai vrea scoala si, categoric, nu mai vrea teme.

"O sa se aleaga praful, daca nu iei note mari", spus de parinte e asociat in mintea copilului NU cu motivatia sa fie mai bun. Ci cu invariabilul: ‘’Nu sunt bun de nimic!’’.

Singura motivatie in privinta informatiilor e cea pentru propria curiozitate. Pentru intrebari. Curiozitatea devine usor de satisfacut de dispozitivele electronice. De care au nevoie.

Dar, la fiecare ora in fata ecranului, 10 minute pauza. Unghiul de 60 de grade, adica aplecat deasupra unui ecran, mareste de aproximativ 5 ori greutatea cutiei craniene. Si are impact negativ pe dezvoltarea tuturor muschilor.

O pozitie corecta ar fi sa-si sustina antebratele pe masa incat sa nu vina cu umerii in fata. Iar pozitia capului sa nu fie aplecata. Mai mult, joaca in fata ecranului are nevoie de joaca cu efort fizic. Atat pentru dezvoltare fizica, cat si psihica.

Tags: vacanta, copii, teme, sport,

Cum ne protejam pielea de actiunea nociva a produselor din industria cosmetica. Recomandarile pentru o igiena impecabila