Premierul României a cerut Corpului de Control să se documenteze despre achizițiile de teste de salivă

Ultima actualizare: 14-12-2021 17:47

Epopeea testelor de salivă în școli continuă.

După ce a doua tranță a venit cu întârziere, și doar pentru jumătate de săptămână, premierul României a cerut Corpului de Control să demareze acțiuni de documentare în ceea ce privește achizițiile făcute de autorități.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Este normal să verifice modalitatea în care s-au făcut aceste achiziții. Ministerul Educației nu se pronunță asupra eficienței testelor, pentru că nu avem competențe, nu se pronunță asupra relației contractuale cu furnizorii, pentru că nu vrea să își depășească atribuțiile, în termeni legali înseamnă abuz în serviciu. Există însă discuții permanente și cu Ministerul Sănătății și cu IGSU, cu toți factorii implicați."

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat duminică primirea unei tranșe de două milioane de teste rapide din salivă, în condițiile în care luni trebuia să aibă loc prima testare din această săptămână. Între timp, testele pentru ziua de joi, cel târziu vineri încă nu au ajuns. Sindicatele din Educație solicită ca testele rapide să fie livrate ambalate, fie individual, fie cel mult două teste, nu la vrac, așa cum sunt livrate acum

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO