Cursuri de alimentație sănătoasă pentru copiii din clasele primare. Ce învață elevii


Ultimul update: Luni 01 Aprilie 2019 11:07
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019 07:21
Categorie: Stiri Educatie

Tentaţiile sunt tot mai multe în jurul nostru şi timpul pentru a mânca sănătos este tot mai scurt. Aşa se face că problemele de greutate apar de la vârste fragede.

Ca să le vină în ajutor celor mici, o şcoală dintr-un sat din Moldova a organizat lecţii de alimentaţie sănătoasă pentru copiii din clasele primare.

Pentru copiii din clasa I din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, orele au început cu câteva minute de mişcare, la marginea băncilor. Apoi a continuat cu o adevărată lecţie despre nutriţie predată de studenţii Universităţii de Medicină din Iaşi.

Copiii au învăţat inclusiv să-şi prepare propriul suc, fără zahăr şi coloranţi.

Părinţii şi profesorii recunosc faptul că zilnic văd că cei mici au la pachet mâncare nesănătoasă.

Beatrice Iosub, director şcoală: "Mănâncă foarte multe chipsuri, snacksuri, tot felul de dulciuri care nu sunt sănătoase pentru ei. Acest curs le-a adus o foarte multă informaţie şi studenţii la medicină sunt foarte dedicaţi."

Din toamnă, simplă lecţie se va transforma într-un opţional pentru şcolile din mediul rural.

Oana Dumitrascu, studentă medicină: "Trebuie făcut pe înţelesul lor, să le fie explicat prin jocuri şi lucruri practice, să aplice acasă. Totul trebuie îmbrăcat ca o poveste."

Zeci de dascăli vor participă la un curs de nutriţie, iar din noul an şcolar vor putea să-i înveţe pe elevii lor cum să mănânce sănătos.

Cum se pregătesc 300 de elevi din București pentru a deveni diplomați de carieră
Ministrul Educației propune introducerea a patru tipuri de Bacalaureat
VIDEO PROTVPLUS.RO