Ce trebuie să știe părinții care urmează să își înscrie copiii la școală. Schimbările de anul acesta

Ultima actualizare: 04-03-2020 13:40

Mare agitaţie pentru părinţii care au copii care trebuie să înceapă la toamnă clasa pregătitoare: miercuri a început prima etapă de înscriere pentru anul școlar 2020-2021.

Astfel, pentru copiii care împlinesc șase ani până pe 1 septembrie, părinţii pot depune, până pe 23 martie, o cerere la școala vizată. Iar listele cu elevii înscrişi în clasa zero vor fi afişate de fiecare unitate de învățământ până pe 15 mai.

Copii vor fi înscriși anul acesta în ordine alfabetică, în funcție de numele de familie. Asta înseamnă că cei cu numele de familie care începe cu litera „A”, vor fi înscriși la clasa pregătitoare „A”, apoi, în funcție de numărul acestora, lucrurile se vor derula pentru fiecare clasă în parte.

Mai mult decât atât, există o mică modificare a modului în care vor fi aleși învăţătorii pentru clasele pregătitoare. Sunt două variante: cea clasică, ca și până acum, sau învățătorii pot fi trași la sorți. Însă modul de selecție depinde de ce decide fiecare școală în parte.

Urmează o perioadă de 2 luni și jumătate în care aveți timp să depuneți toate actele. Dacă vreți să luați cererea de înscriere, o puteți descărca și de pe site-ul Ministerului Educației, dar va trebui să o aduceți personal, împreună cu toate celelalte documente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO