Ce părere au liceenii despre ce a picat la simularea pentru BAC. ”Blaga n-a știut nimic de mine, eu de ce să știu despre el?”
Simularea națională a Bacalaureatului s-a încheiat luni la prânz. Mulți dintre viitorii absolvenți de liceu care au dat proba la Limba română au ieșit plini de speranța că vor avea noroc de corectori generoși.
Subiectele au fost dificile, au fost de părere cei mai mulți candidați. Au avut de comentat o poezie de Lucian Blaga, de făcut un eseu pornind de la opera ”Riga Crypto și lapona Enigel”, dar și de argumentat legătura dintre presă și preferințele artistice ale publicului.
Elev: ”Sunt complet dezamăgit de ce-a picat, mă așteptam fix la opusul. Față de alții, am scris!”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Elevă: ”Blaga, ”Eu nu strivesc corola de minuni”... modernism! Bacul o să fie ușor, față de ce greu a fost azi”.
Elev: ”Blaga n-a știut nimic despre mine, eu de ce să știu ceva de el?”.
Fiecare s-a pregătit - inclusiv moral - cum s-a priceput. Liceenii au fost sfătuiți de profesori să mearga la simulare pentru a-și testa cunoștințele.
Deși mulți candidați sunt deja majori, spun că la examen vor fi însoțiți de părinți. Acum i-au lăsat totuși acasă.
În discutia despre cât de dificile ar trebui să fie materia predată și subiectele la examen s-a implicat și președintele Academiei Române. Ion Aurel Pop a declarat că ar fi cazul să scădem nivelul.
Corectarea tezelor se va face și la simularea pentru BAC pe o platformă online
Totul în condițiile în care aproape 60 la sută dintre copiii care au susținut simularea Evaluării Naționale au primit note de corijență. Tot el este de părere că elevii sunt deturnați de la învățat de forțe care le propun tot felul de tentații.
N-a precizat însă care ar fi acelea și nici n-a atins problema calității profesorilor. Unii formați, cândva, chiar de membrii Academiei.
În premieră, corectarea tezelor se va face și la simularea pentru clasele a XII-a, pe o platformă online, pe care membrii comisiilor o pot accesa și de acasă.
La simularea Evaluării, corectarea digitalizată și comunicarea rezultatelor au mers destul de lent. Elevii și-au aflat notele cel mai devreme după 15 zile și cel mai târziu după 3 săptămâni de când au pus jos stiloul și au predat ultima lucrare.
Acum, calendarul spune că rezultatele vor veni pe 15 martie, la numai 8 zile de la ultima probă. Duminică, Ligia Deca, ministrul Educației, le-a urat elevilor succes, înainte de probele ”scrise” ale simulării. Deși toate sunt scrise. Probe orale are doar Bacalaureatul în sine.
Sursa: Pro TV
Etichete: subiecte, elevi, simulare bacalaureat, pareri, myimpact,
Dată publicare:
04-03-2024 12:58