Simulare BAC 2024. Baremele și subiectele la română: Blaga și Ion Barbu la subiectul 3, Rebreanu la prima vedere

Contestatii Bacalaureat 2022. Ce trebuie sa faci daca nu esti multumit de nota de la Bac
Getty

Simularea BAC 2024 începe astăzi, 4 martie. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a susțin astăzi proba la limba română de la Simularea Bacalaureatului 2024. 

UPDATE: Au fost afișate subiectele și baremele de corectare a acestora pe site-ul oficial al Ministerului Educației. 

Descarcă de aici subiectele și baremele de la Limba și literatura română. 

subiecte și bareme romana simulare bac 2024 [pdf]

subiecte și bareme romana simulare bac 2024 [pdf]

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 subiecte și bareme romana simulare bac 2024 [pdf]

 subiecte și bareme romana simulare bac 2024 [pdf]

 UPDATE: Vezi rezolvarea LIVE a subiectelor la Limba română de la Simulare BAC 2024. 

UPDATE: Simularea la Limba română a bacalaureatului 2024 s-a încheiat. Cele trei ore pe care le-au avut la dispoziție candidații au expirat și ultimii elevi părăsesc sălile. 

Începând cu ora 13.00, pe Știrile PROTV vezi rezolvarea live a subiectelor de la simulare, realizată de profesoara Cristina Gavriliță de la Centrul Educațional Unirea

UPDATE: Subiectele la Limba română de la profiul real și uman, la Simularea BAC 2024. 

 

Subiecte limba romana simulare BAC 2024

Subiecte limba romana simulare BAC 2024

Subiecte matematica simulare bac 2024 real

Subiecte matematica simulare bac 2024 real

UPDATE: Potrivit informațiilor apărute în mediul online, la subiectul 3, elevii de la profilul uman au primit un eseu după o poezie scrisă de Ion Barbu, iar la profilul real, a picat Lucian Blaga. 

La primul subiect elevii au primit un fragment din opera Metropole de Liviu Rebreanu. Printre cerințele pe baza acestuia au fost două sinonime.

La subiectul 2, elevii au avut de explicat rolul notațiilor autorului.

UPDATE: A trecut jumătate din timpul alocat rezolvării subiectelor de la simularea bacalaureatului de Limba română. Primii elevi pot părăsi sălile de testare dacă au terminat de rezolvat. 

Potrivit regulamentului, cei care ies din sălile de examen nu au voie să plece cu broșurile cu subiecte. 

Subiectele vor fi publicate în curând pe stirileprotv.ro și, după ora 13.00, vor fi rezolvate live de profesorii de la Centrul Educațional Unirea, și transmise pe stirileprotv.ro. 

UPDATE: A început proba scrisă al Limba română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024. 

Aproape 150.000 de elevi din clasele terminale de liceu s-au înscris să susțină principala verificare națională înainte de examenului din vara acestui an. 

Proba a început la ora 09.00 și elevii au la discpoziție trei ore să rezolve subiectel. 

Știrile PROTV vor publica subiectele la Limba și literatura română imediat ce acestea vor fi disponibile în spațiul public. 

UPDATE: Elevii claselor a XII-a, care susțin astăzi proba la Limba română din cadrul simulării Bacalaureatului 2024 au început să intre în săli până la 08.30. 

Potrivit regulamentului, ei nu au voie să aibă asupra lor nimic în afara instrumentelor de scris și actul de identitate. Începând cu ora 09.00, vor primi broșurile cu subiecte. 

----

Subiectele de la simulare Limba română vor fi publicate de Știrile ProTV imediat ce vor fi disponibile în spațiul public. 

Prin simularea probelor de la Bacalaureat, elevii își pot evalua cunoștințele și se pot familiariza cu atmosfera specifică examenului din vară. Acest exercițiu oferă liceenilor oportunitatea de a se pregăti în mod eficient și de a identifica eventualele lacune în cunoștințe.

Cum se desfășoară simularea la Limba și literatura română la Bacalaureat 2024

În data de luni, 4 martie 2024, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simularea la Limba și literatura română, proba scrisă a Bacalaureatului 2024. Subiectele, diferite pentru elevii de la profilul real și uman, sunt elaborate conform programelor aprobate de Ministerul Educației și vor testa competențele și cunoștințele elevilor.

Proba începe la ora 9:00, iar accesul în sala de examen este permis între orele 08.00 și 08.30. Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Este important de menționat că elevii nu vor avea voie să părăsească sala cu subiectele asupra lor.

Subiectele la Limba română de la simularea la Bac 2024

Elevii claselor a XII-a vor termina simularea la Limba română la ora 12.00.

După încheierea probei de la Limba și literatura română, subiectele și baremele vor fi disponibile pe stirileprotv.ro, aici veți putea vedea și rezolvarea live a subiectelor, realizată de profesorii de al Centrul Educațional Unirea.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate după ora 15:00, pe site-ul edu.ro, în secțiunea dedicată Simulării de la Bacalaureat 2024.

Subiectele și baremele la Limba și literatura română de la Simularea Bacalaureatului 2024 sunt identice la nivelul întregii țări.

Toți elevii care susțin simularea la același profil vor primi aceleași subiecte, respectând procedura de comunicare similară cu cea din ziua examenului.

Evaluarea lucrărilor de la simulare Bac 2024

Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului urmează anumite reguli și etape:

Ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat, asigurând astfel o eficiență sporită în procesul de evaluare.

După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic sigilat, care se păstrează în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe. Rezultatele sunt încărcate în aplicația dedicată evaluării digitalizate.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, distribuirea lucrărilor către aceștia făcându-se în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative de notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.

Evaluarea se realizează pe baza baremului de evaluare și notare, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală se calculează pe baza celor două note centrale.

Rezultatele la simularea de la Bacalaureat 2024

Rezultatele obținute la simularea Bacalaureatului 2024 vor fi discutate individual cu fiecare elev, fie în cadrul dezbaterilor la nivelul clasei, fie în cadrul ședințelor cu părinții. Scopul este adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor, conform informațiilor furnizate de edu.ro.

Notele obținute la simularea Bacalaureatului nu pot fi contestate și nu se înregistrează în catalog. Cu toate acestea, în situații excepționale, în cazul unei cereri exprese din partea elevilor, notele pot fi trecute în catalog.

Modele de subiecte și bareme la Limba și literatura română

În vederea unei pregătiri mai eficiente pentru examenul de Bacalaureat 2024, Ministerul Educației a publicat pe edu.ro modele de subiecte și bareme pentru proba la Limba și Literatura Română. Aceste materiale sunt utile elevilor pentru a se familiariza cu structura și cerințele examenului și pentru a se pregăti în mod corespunzător.

Articol recomandat de sport.ro
Fanii lui Tottenham l-au cerut titular pe Radu Drăgușin, iar replica lui Ange Postecoglou a venit imediat
Fanii lui Tottenham l-au cerut titular pe Radu Drăgușin, iar replica lui Ange Postecoglou a venit imediat
Citește și...
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română

Aproape jumătate dintre elevii care au susținut Simularea Națională a Bacalaureatului nu ar lua examenul dacă s-ar ține acum. 40 la sută au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română. Și, din 124.000 de elevi, numai 22 au 10 curat.

Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți
Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți

Ministerul Educației a anunțat, vineri, 15 martie, că rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București.

Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie
Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie

Simularea examenului de Bacalaureat 2024 continuă cu proba la alegere a profilului, ultimul test scris pentru majoritatea elevilor. Mulți dintre liceenii de la profil real au ales să dea examenul din Biologie, fie că este Anatomie umană, fie Biologie vege

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.