Ce angajați din învățământ vor avea prioritate la vaccinare. Anunțul Ministerului Educației

×

Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate angajaților din învățământul preșcolar și preuniversitar, care urmează să funcționeze cu prezență fizică din 8 februarie.

 

Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate a angajaţilor din învăţământul preşcolar şi a celor din unităţilor de învăţământ preuniversitar, care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie, transmite Agerpres.

„Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare HG nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, precum şi faptul că a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19'', se arată în nota transmisă inspectoratelor judeţene.

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

Citește și
Sorin Cîmpeanu
De ce au fost schimbați din funcții aproximativ 1000 de directori de școli. Explicația ministrului Educației

Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie să fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, menţionează sursa citată.

De asemenea, Ministerul Educaţiei solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

* angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;

* angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

De asemenea, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie - se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei rectorilor din ţară.

„Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic'', se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie.

Fiecare instituţie de învăţământ superior va comunica Direcţiei Generale Învăţământ Universitar, până marţi, ora 12,00, numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia, se mai arată în nota ministerului.

Ministerul Educației a cerut tuturor unităților de învățământ ca până luni, la ora 16, să desemneze angajații responsabili cu vaccinarea în fiecare școală
 

Ministerul Educației a cerut duminică tuturor unităților de învățământ ca până luni, la ora 16, să desemneze angajații responsabili cu vaccinarea în fiecare școală, așa cum prevede procedura și abia apoi aceștia se vor ocupa efectiv de înregistrarea fiecărei unități de învățământ preuniversitar în parte pe platforma alocată campaniei de vaccinare.

Așa se explică de ce până la această oră foarte puțini profesori sunt acum programați la vaccinare. Sindicatele promit însă că până la începerea școlii toată procedura va fi încheiată.

Silviu Iordache, director Casa Corpului Didactic „Spiru Haret" Iași: „Pentru că am avut semnătură electronică la mine și fiind în același timp și angajatorul, am reușit să asociez cele două conturi și mi-am făcut programare luni, la prima oră. Prima poziție disponibilă era începând cu ora zece. Probabil de luni vor fi mult mai multe înscrieri, pentru că profesorii, directori de școli, care sunt și angajatorii, vor avea obligația să-și facă conturi pe această platformă.”

Anca Podoleanu, director Liceul Victor Babeș, Cluj: „Nu-i vorba de foarte mulți oameni. Suntem 11, din care nu știu dacă vor veni toți. Vom încerca să-i programăm luni, sperăm să mai avem loc.”

Amalia Gurzău, purtător de cuvânt ISJ Cluj: „Din datele centralizate la nivelul județului Cluj, procentul personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, care și-a declarat disponibiliatea de vaccinare, este de 54, 70%."

Citește și...
Noi măsuri de prevenție, la redeschiderea școlilor. Câte cadre didactice vor să se vaccineze
Noi măsuri de prevenție, la redeschiderea școlilor. Câte cadre didactice vor să se vaccineze

Cadrele didactice vor intra în a doua etapă de vaccinare, iar Ministerul Educației a cerut școlilor să trimită situațiile cu cei care vor să se imunizeze.

De ce au fost schimbați din funcții aproximativ 1000 de directori de școli. Explicația ministrului Educației
De ce au fost schimbați din funcții aproximativ 1000 de directori de școli. Explicația ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă că schimbarea din funcție a aproximativ 1000 de directori de școli este o măsură perfect legală, care nu a fost decisă la nivel politic, așa cum au sugerat unii lideri politici.

Este condiționată deschiderea școlilor de dorința profesorilor de a se vaccina? Interviu cu ministrul Educației
Este condiționată deschiderea școlilor de dorința profesorilor de a se vaccina? Interviu cu ministrul Educației

Elevii se întorc luni, 11 ianuarie, la ore, din vacanța de iarnă, însă nu și în școli. Autoritățile au decis că primul semestrul să se încheie în format online.

Doi profesori pensionari din Râmnicu Sărat, soţ şi soţie, au murit în urma infecţiei cu noul coronavirus

Doi profesori din Râmnicu Sărat, soţ şi soţie, care ieşiseră la pensie, au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, la distanţă de mai puţin de două săptămâni unul faţă de celălalt.

Recomandări
INTERVIU Medicul legist din cazul Bascov: O mare cruzime, cum până în acest moment nu am văzut vreodată
INTERVIU Medicul legist din cazul Bascov: O mare cruzime, cum până în acest moment nu am văzut vreodată

Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, prezintă într-un interviu acordat Știrile PRO TV detalii din ancheta crimelor din Bascov, județul Argeș. 

 

Surse: Remanierea guvernamentală, amânată pentru la toamnă de coaliție. Soluția lui Virgil Popescu în criza energiei
Surse: Remanierea guvernamentală, amânată pentru la toamnă de coaliție. Soluția lui Virgil Popescu în criza energiei

Remanierea guvernamentală nu va avea loc curând, au decis liderii coaliției în ședința care a avut loc miercuri după amiază. Discuții despre miniștrii neperformanți vor avea însă loc, cel mai probabil, la toamnă.

ANIMAȚIE GRAFICĂ Modul în care criminalul din Bascov i-a ucis pe cei cinci membri ai familiei
ANIMAȚIE GRAFICĂ Modul în care criminalul din Bascov i-a ucis pe cei cinci membri ai familiei

Bărbatul din Argeș bănuit de crima multiplă a fost arestat miercuri la amiază. În anchetă, au apărut informații potrivit cărora individul ar fi plănuit omorurile de mai mulți ani și ținea chiar un jurnal în care ar fi planificat ororile.