Alocațiile ar putea crește cu 20% de la 1 septembrie. Când se va ajunge la dublarea lor
Alocațiile copiilor ar putea fi majorate cu 20% începând cu data de 1 septembrie, urmând să se ajungă la dublarea lor la data de 1 iulie 2022, a anunțat miercuri ministrul Munciii, Violeta Alexandru.
Ministrul Muncii a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va discuta de o Ordonanță de Urgență care prevede majorarea alocațiilor de la 1 septembrie.
„Ministerul Muncii va prezenta astăzi proiectul de OUG care prevede în mod expres dublarea alocaţiilor pentru copii, 300 de lei pentru copii între 2 şi 6 ani şi 600 de lei între 0 şi 18 ani pentru cei cu dizabilităţi. Creştere de 20% de la 1 septembrie, iar apoi etapizat”, a declarat Violeta Alexandru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alocațiile ar urma să fie din nou majorate, tot cu 20%, la 1 ianuarie și 1 iulie 2021 și 2022. Astfel, se va ajunge la dublarea lor la data de 1 iulie 2022.
„Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.
Știrile ProTv au aflat marți în exclusivitate faptul că Ministerul Finanțelor Publice ia în calcul majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 august.
″În acest moment, Ministerul Finanțelor Publice construiește rectificarea bugetară astfel încât să fie inclusă majorarea alocațiilor de stat cu un procent de 20% de la 1 august, urmând să fie operată o altă majorare de 20%, aplicată la baza de acum, la începutul anului viitor, din luna ianuarie”, au declarat pentru stirileprotv.ro surse guvernamentale.
Majorarea luată în calcul ar însemna 30 de lei în plus la fiecare alocație de stat, respectiv de la 150 la 180 de lei. La finele lunii mai în România erau 3,66 milioane de beneficiari ai alocației de stat.
O majorare cu 20% a nivelului alocației echivalează cu un efort bugetar lunar suplimentar de aproximativ 640 de milioane de lei, respectiv de circa 3,2 miliarde de lei până la finalul acestui an, estimări bazate pe cheltuielile legate de alocațiile de stat în primele cinci luni ale acestui an, conform datelor publice ale Ministerului Muncii.
Sursa: Bianca Pavaluca
Etichete: guvern, copii, sedinta, alocatii, violeta alexandru,
Dată publicare:
29-07-2020 20:55