Wine Trips România. Crama Corcova, finețuri franțuzești în prepararea vinului, la fosta moșie a familiei Bibescu

Ultima actualizare: 23-11-2021 15:27
Wine Trips România

În debutul sezonului 2 al emisiunii „Wine Trips România” ajungem la podgoria Corcova, unde am descoperit finețurile franțuzești în prepararea vinului.

Azi, o parte din fosta moșie a familiei Bibescu, pe care se găseau 470 de hectare de viță de vie, este deținută și administrată de Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu. În 2005, parteneriatul lor a dus la înființarea companiei Viticola Corcova, care cultivă 70 de hectare de viță de vie și administrează Crama Corcova. Aici au poposit Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea în debutul sezonului 2 al emisiunii noastre de educație enologică.

Episodul este disponibil integral pe PROTV PLUS și VOYO.

Invitatul lui Sergiu Nedelea a fost actorul Alex Bogdan, care a fost impresionat de măreția locului și de vinurile propuse spre degustare de gazde.

Ghidul lor a fost Șerban Dâmboviceanu, unul dintre cei doi acționari ai companiei. Antreprenorul i-a întâmpinat cu câteva sticle de vin alb și rose, din soiurile care se cultivă pe dealurile Corcova și Jiro: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier.

Actuala cramă Corcova, care poartă numele acționarilor, Roy & Dâmboviceanu, datează din 1910. Ridicată de o firmă austriacă, la cererea prințului Anton Bibescu, aceasta era o ruină în anul 2005. Restaurată și retehnologizată, crama este azi unul dintre cele mai moderne locuri de maturare a vinului din România.

Eduard Jakab, Area Sales Manager, le-a vorbit pe larg despre Cuvee Boheme Corcova, un alt vin cu care crama se mândrește.

Corcova Magna, Cuvee Boheme și alte vinuri care poartă semnătura podgoriei Corcova se găsesc la eMAG la un preț special.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO