Vinul fiert, favorit pe durata sărbătorilor. Cum putem obține o băutură bună, acasă
Cu mere, portocale, scorțișoară sau chiar chilli, vinul fiert rămâne o vedetă a sezonului de iarnă.
Cum târgurile de Crăciun, unde licoarea era la mare căutare, au fost anulate, proprietarii de restaurante și cafenele au găsit soluția ideală pentru a-și răsfăţa clienții - băutura luată la pachet.
Totuși, puteţi obţine rezultate aromate şi acasă.
Cum puțini oameni mai trec în aceste vremuri pragul restaurantelor și al teraselor, proprietarul acestui local din Cluj-Napoca s-a adaptat situației. Doritorii pot cumpăra vin fiert la pachet. Primesc licoarea aromată în pahare care păstrează băutura fierbinte.
Bărbat: „Vinul e foarte bun, oricum pentru perioada de iarnă vinul e cea mai bună băutură și mai ales vinul fiert."
Pentru că vinul fiert este o vedetă a iernii, specialiștii se întrec în rețete, unele dintre ele cu ingrediente surprinzătoare.
Barman: „Foarte important atunci când îl preparăm e să folosim un vin roșu de calitate. Pentru o notă citrică și cu o aromă de Crăciun să îi spunem așa, vom adăuga coajă de la o portocală. Pentru note condimentate vom adăuga cardamon verde, piper roz și un băț de scorțișoară."
Silviu prepară băuturi speciale de sărbători de zece ani și spune că vinul ocupă un loc fruntaș în preferințele românilor.
Barman: „Fiecare om acasă se poate juca cu ingredientele lui favorite. Vinul pe care ar trebui să îl folosească ar trebui să fie un vin bun pe care îl consumă și în mod normal."
Un secret pe care l-am aflat de la cunoscători este că vinul nu se fierbe, ci doar se încălzește la 70 de grade. În acest fel, își vă păstra aroma și gustul tuturor ingredientelor folosite.
La restaurant, prețul unui pahar cu vin este între cinci și zece lei, iar în unele locuri clienții își pot alege mirodeniile cu care băutura să fie îmbogățită.