Trotinetele electrice dispar din orașele din România pentru că pun în pericol traficul. Unde nu vor mai fi
Trotinetele electrice dispar din tot mai multe oraşe. Autorităţile locale spun că au luat măsura interzicerii lor, pentru că mulți le-au folosit în mod iresponsabil și au pus în pericol viețile pietonilor.
În plus, unii le abandonează în cele mai nepotrivite locuri și încurcă traficul.
O sută de trotinete electrice au dispărut, recent, de pe străzile Timişoarei. Vehiculele erau administrate de regia locală de transport și puteau fi folosite gratuit. Însă, spun autoritățile, în cei 6 ani de când funcţiona sistemul, doar puțin peste o mie de persoane pe an le utilizau. Asta în timp ce întreţinerea lor costa aproximativ un milion de lei.
Alegeri 2025
21:57
Antonescu: „În condiţii economice grave, exclud creşterea taxelor. Putem reduce salariile demnitarilor”
21:25
USR anunţă că BEC a decis că George Simion a trimis ilegal scrisori alegătorilor, iar acestea trebuie retrase
21:12
Cum ar acționa Nicuşor Dan pentru a diminua deficitul bugetar. Măsura pe care o va lua dacă va ajunge președinte
18:28
PSD îl atacă pe Victor Ponta. Furtul „din disperare” de care este acuzat fostul președinte al partidului
Cosmin Bradu, purtător de cuvânt Societatea de Transport Timișoara: „În aceste costuri intrau salariile angajaților care se ocupau de trotinete. Tot ce presupune mentenanță, piese de schimb și așa mai departe”.
Locuitor: „Un an de zile de la aparație, au fost ok Cred că au fost deteriorate la un moment dat”.
13 astfel de sțatii de încărcare a trotinetelor se găsesc în partea centrală a orașului și în zona universităților. Deocamdată nu vor fi demontate. Cei care dețin o trotinetă și ar avea nevoie de încărcare urgentă, nu se pot folosi, pentru că sistemul a fost dezactivat.
În Constanța, cele 300 de trotinete, administrate de două firme, au dispărut de pe străzi, pentru că utilizatorii le abandonau frecvent în locuri interzise.
De pildă, în decurs de trei luni, au fost ridicate 170 de trotinete, lăsate la întâmplare.
Constantin Dragomir, poliția locală Constanța: „Aceste trotinete electrice sunt conduse de persoane care nu au o bază minimă de cunoștințe privind circulația pe drumurile publice. Erau abandonate în toate locațiile pe trotuare în stațiile de autobuz pe spațiile verzi”.
Acelaşi abandon iresponsabil pune în pericol şi vehiculele mici din Braşov. După mai multe plângeri venite de la cetăţeni, comisia de circulație a primăriei le-a cerut soluţii operatorilor astfel încât trotinetele să nu mai blocheze locuri de parcare, trotuare sau zona verde.
Parisul este prima capitală europeană care a interzis trotinetele electrice din motive de siguranţă. La nivel mondial au Montreal, Las Vegas și New Orleans.