Țara în care o treime din populație are cel puțin un tatuaj
Peste 400 de artiști tatuatori din toată lumea s-au adunat la cel mai mare show de profil din Marea Britanie.
La eveniment au venit atât de oameni dornici să-și completeze colecția de desene de pe corp, cât și simpli curioși.
O treime dintre britanici au cel puțin un tatuaj.
Artiștii le-au prezentat celor interesați cele mai noi modele, dar și inovații în materie de realizare a tatuajelor. Oamenii au venit cu miile, cei mai mulți pentru un nou desen pe piele.
Kerry Moon: „Pur și simplu simt că așa am vrut să arăt dintotdeauna. Nici măcar nu este neapărat doar despre aceste tatuaje, simt că ăsta sunt eu și așa am fost menită să apar în fața lumii cu adevărat. Nu regret niciunul dintre tatuaje, fiecare mi-a plăcut enorm în momentul în care l-am făcut. Asta este tot ce contează".
Kerry și-a făcut primul tatuaj permanent în adolescență, iar acum are aproape tot corpul acoperit cu desene. Nu prea mai există petic de piele liber pentru unul nou, așa că a venit la show doar ca să se bucure de atmosferă.
Cât despre noile tendințe, artiștii spun că stilul neo-realist a căpătat amploare. Sunt readuse la viața teme tradiționale, acoperite însă de o paletă mult mai largă de culori, față de anii trecuți.
Monika Koch, artist tatuator: „Ei bine, neorealismul, așa au început să numească cei din breaslă stilul meu, pentru că este un amestec de mai multe stiluri diferite, are un rezultat de fiecare dată unic. Deci are un pic de realism și include părți de desene animate, artă pop, dar și abstractă și o paletă de culori foarte strălucitoare".
Simon Brown, artist tatuator: „Oamenii își doresc tatuaje unice. Nu vor să-și facă desene pe care să le vadă apoi la toată lumea pe stradă. Vor să-și expună tatuajele originale".
Datele celor mai recente cercetări în domeniu arată că aproximativ o treime dintre britanici au cel puțin un tatuaj. În funcție de dimenisiuni, pentru unele desene este nevoie de zeci de ore de muncă.
Josh Ian Wilson, artist tatuator: „Cea mai grea parte este să convingi pe cineva că ar fi interesant să-și tatueze tot corpul. De obicei, începem cu mâinile și de acolo ne extindem, apoi vor pe piept și așa mai departe. Și, încet, desenul devine tot mai mare. Și, în timp ce lucrăm la un desen, ni-l imaginam deja pe următorul. Și da, în acest sens pare să provoace dependență".