Studiu: Aproape toţi românii consumă carne, jumătate dintre ei chiar zilnic. Câți vor să țină post

friptura

Nouă din zece români din mediul urban consumă carne săptămânal, iar jumătate dintre ei fac acest lucru zilnic, se arată într-o analiză realizată de Nielsen.

"Pandemia Covid-19 a declanşat numeroase schimbări, printre care şi o migraţie a obiceiurilor de consum către ecosistemul casei. În vara anului trecut, 77% dintre românii din mediul urban ne declarau într-un alt studiu (Impactul Covid asupra consumatorilor români) că intenţionează să gătească mai mult, ca formă de adaptare la situaţia economică vulnerabilizată de pandemie. Tot atunci descopeream un apetit ridicat către produse de origine românească (79%), în special în categoria mâncare", arată autorii studiului.

Cercetarea a relevat că aproape toţi românii consumă carne, jumătate dintre ei chiar zilnic.

Cifrele sunt impresionante, spun cercetătorii. 92% consumă carne de două ori pe săptămână, cel puţin. Cu toate acestea, nu sunt puţini nici cei care susţin că au redus consumul de carne în ultimul an (39%).

 

Citește și
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm

36% țin post din când în când

 

"Dacă ne uităm în meniul consumat în ultimele patru săptămâni, descoperim că tinerii de până în 24 de ani consumă în măsură mai mare decât celelalte categorii de vârstă mezeluri vegetale sau înlocuitori de carne - şi asta nu ca opţiune pentru a posti. Este posibil că acest lucru să ne semnalizeze un trend pe care producătorii de carne ar putea capitaliza pentru a nu pierde legătura, pe termen mediu şi lung, cu aceşti potenţiali consumatori", a declarat Vasi Dragomir, Consumer & Shopper Insights Leader, NielsenIQ România.

Şi pentru că se apropie Postul Paştelui, tot din studiu reiese că 36% dintre respondenţi susţin că ţin post din când în când, iar 61% dintre aceştia au în vedere produse din carne vegetală pentru perioadele de post.

Totodată, tinerii cumpără carne cu o frecvenţă mai mare comparativ cu cei mai în vârstă.

La cea mai recentă achiziţie, 87% dintre cumpărătorii de carne declară că au cumpărat carne neprocesată, în timp ce 36% au au optat pentru mezeluri.

Preferinţa pentru cele două categorii de carne consumată este mai vizibilă în rândul celor mai în vârstă (45-59 de ani).

91% dintre aceştia au optat pentru carne neprocesată la ultima cumpărătură, pe când doar 33% pentru mezeluri.

 

Tinerii preferă carnea de pui, persoanele vârstnice- porcul

 

Opţiunile pentru tipul de carne variază tot în funcţie de vârstă. Există o probabilitate mai mare ca tinerii să cumpere carne din pui (79% dintre cumpărătorii de 18- 24 de ani), în timp ce categoria celor mai în vârstă să aleagă mai des carne de porc (72% dintre cumpărătorii de 45-59 de ani).

În ceea ce priveşte capacitatea de a influenţa alegerea magazinului, carnea neprocesată este în top, 67% dintre cumpărători spunând că acest tip de carne a contat cel mai mult pentru alegerea magazinului unde să meargă la cumpărături.

Carnea gătită în casă este consumată cel mai des (75%) şi pare că ocupă un loc central în meniul zilnic al românilor. Iar dacă este şi made în România, cu atât mai bine.

Originea locală inspiră calitate ridicată în categoria "food", în general, şi în legătură cu carnea în special.

Studiul s-a desfăşurat online, în perioada octombrie- noiembrie 2020. Eşantionul cuprinde 1.000 de respondenţi, utilizatori de internet, din mediul urban.

Citește și...
Carnea de vânat a devenit tot mai căutată. Care sunt principalele beneficii
Carnea de vânat a devenit tot mai căutată. Care sunt principalele beneficii

Salam de cerb, pate de căprioară cu trufe mousse din fazan sau bibilică, dar şi mezeluri din carne mistreţ. Sunt doar câteva dintre specialităţile cu care producătorii români au început să se mândrească şi în alte ţări.

Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm

Un avocado de 100 de grame este echivalentul caloric cu o bucată de carne de 100 de grame.

Brânzeturile îngrașă mai mult decât ceafa de porc. Sfatul nutriționiștilor pentru cei care vor să slăbească
Brânzeturile îngrașă mai mult decât ceafa de porc. Sfatul nutriționiștilor pentru cei care vor să slăbească

Carne sau brânzeturi? Carne - spun nutriționiștii, daca vreți să slăbiți. Și o salată. Cantitatea de grăsime e controlabilă.

Recomandări
Boicotul românilor față de Austria: „Este vorba de o umilire a poporului român de către Guvernul austriac”
Boicotul românilor față de Austria: „Este vorba de o umilire a poporului român de către Guvernul austriac”

Votul negativ al Austriei pentru intrarea României în spațiul Schengen a declanșat în țară o acțiune de boicot la adresa firmelor cu acționari austrieci.

Vladimir Putin: „Până la urmă” va trebui să se ajungă la un acord care să pună capăt Războiului din Ucraina
Vladimir Putin: „Până la urmă” va trebui să se ajungă la un acord care să pună capăt Războiului din Ucraina

Un acord va fi necesar ”până la urmă”, pentru a se pune capăt Războiului rus din Ucraina, subliniază vineri preşedintele rus Vladimir Putin, care se îndoieşte însă de ”încrederea” pe care Moscova o poate avea, în opinia sa, în interlocutorii săi.

CM 2022 | Argentina s-a calificat în sferturi după un final dramatic tranșat la penalty-uri
CM 2022 | Argentina s-a calificat în sferturi după un final dramatic tranșat la penalty-uri

CM 2022 | Croația - Brazilia | Seară de coșmar pentru sud-americani! Au fost eliminați la loviturile de departajare