Ștefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă din Moldova și i-a pus cruce. Cum și-a motivat gestul

Ștefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă din Moldova și i-a pus cruce. ”Românii nu vor autostrăzi”
Facebook/ Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă din Moldova, pe care l-a inaugurat în 2019, și i-a pus cruce, spunând că nu s-a schimbat nimic, iar cel mai mare vinovat pentru asta este poporul român. ”Românii nu vor autostrăzi”, a scris Mandachi.

 

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă din Moldova și i-a pus cruce, spunând că aici va funcționa, de acum, ”Muzeul Primului metru de autostradă”.

”Da, astăzi 15 martie 2021 am ”înmormântat” autostrada, întrucât nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare. Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe niște ”aleși” să-și facă datoria”, a scris Mandachi într-o amplă postare pe Facebook.

 

Citește și
Ștefan Mandachi, interviu, autostrazi, campanie
Ștefan Mandachi: "Statul nu te lasă să-ţi plăteşti decent un salariat". Soluția sa


Mandachi a construit acea porțiune de un metru în martie 2019 pe un teren propriu din Suceava în semn de protest față de lipsa autostrăzilor in România.

”Iată noutățile, după doi ani: nu avem nicio autostradă în toată regiunea istorică Moldova! S-a finalizat doar o centură ocolitoare la Bacău, de câțiva kilometri, pe care nici bine nu intri, că în două minute ești obligat să ieși. De 31 de ani, de la Suceava la București tot șapte ore faci, tot istovit ajungi. La fel cum de la Suceava spre capitala Transilvaniei, Cluj, drumul este la fel de anevoios, fără 1 milimetru de autostradă. Nu s-a schimbat ABSOLUT NIMIC. Se circulă groaznic iar pericolele sunt la fel, poate chiar mai mari (avem mai multe mașini)”, scrie omul de afaceri.

 

”Cel mai mare vinovat dintre toți, poporul român”

 

Potrivit acestuia, ”trebuie să mulțumim următorilor ”ctitori” (în ordine alfabetică) pentru morții de pe șosele, pentru toate orele din viața noastră pe care le petrecem la volan în loc să stăm cu familia, pentru stres, pentru nervi, pentru răni, pentru sperieturi și pentru toate pericolele prin care trecem pe șoselele Moldovei: Boc, Câțu, Ciorbea, Dăncilă, Grindeanu, Isărescu, Năstase, Orban, Ponta, Roman, Stolojan, Tăriceanu, Tudose, Ungureanu, Văcăroiu, Vasile precum și tuturor președinților României din 1990-2021, care i-au numit”.

”Poate că sunt diferențe între conducătorii patriei în alte domenii, dar din punct de vedere al realizării de autostrăzi în Moldova NICIUNUL NU ESTE MAI BREAZ DECÂT ALTUL, TOȚI SUNT ZERO BARAT! Nu-i mai breaz Orban decât Văcăroiu, Câțu decât Dăncilă, Isărescu decât Grindeanu, sau Tudose decât Ciorbea”, consideră Mandachi.

Omul de afaceri sucevean susține însă că principalul vinovat pentru lipsa autostrăzilor din România este chiar poporul român.

”Totuși, să nu uităm pe cel mai mare vinovat dintre toți, NOI, POPORUL ROMÂN. E de bun simț să ne mulțumim și NOUĂ, CELOR CARE I-AM VOTAT ȘI ALES pe cei enumerați mai sus. Și nouă ni se datorează toate catastrofele de pe șosele, pentru că am stat indiferenți pe margine”, a scris Ștefan Mandachi.

”Deși au trecut trecut vreo patru rânduri de alegeri politice, le-am ignorat total, cu toate că aș fi avut oricând șanse să fiu votat. Pe merit. Nu-mi place politica, mă enervează, mă plictisește. Chiar și așa, niciunul dintre cretinii care m-au acuzat că voi candida nu și-au cerut scuze. Nici nu e nevoie. N-am nicio simpatie pentru niciun partid politic, nu fac parte din nicio organizație sau mișcare. Există oameni extraordinari în toate partidele (sunt prieten cu câțiva) dar există și multe lichele corupte, care își bat joc de șansa acestei țări. Nu vă îmbătați cu apă rece! La ora actuală, COLCĂIE CORUPȚIA ÎN ROMÂNIA. Este enormă! Aviz amatorilor: n-am să dau un cent mită atâtea zile câte voi trăi! Corupția derivă din lipsa de educație. Așa am ajuns fără o autostradă în 31 de ani”, afirmă antreprenorul.

 

”Așa ar trebui redenumită strigarea noastră: noi, românii, nu vrem autostrăzi”

 

Ștefan Mandachi consideră că, pur și simplu, românii nu își doresc autostrăzi.

”În ultimii doi ani, am văzut prea puțini români nemulțumiți cu adevărat de rețeaua de drumuri din Moldova. Prim urmare, în temeiul constatării că cei mai mulți s-au resemnat cu privire la acest subiect, în mod logic și firesc, cred din ce în ce mai puțin că România vrea autostrăzi. E mult mai plauzibil ”ROMÂNII NU VOR AUTOSTRĂZI”. Așa ar trebui redenumită strigarea noastră, a tuturor: ”noi, românii, nu vrem autostrăzi”. Eu mi le doresc și am luptat pentru asta, mai suntem câțiva zăpăciți! Însă prea puțini mai vor cu adevărat. Dacă românii ar fi vrut autostrăzi, le-ar fi avut! S-ar fi luptat pentru ele. Nemții, britanicii au vrut, francezii la fel, italienii și ei, spaniolii, grecii, chiar și sârbii mai nou, bulgarii, ungurii, toți au vrut. ȘI S-AU FĂCUT!!! Noi, românii, nu am vrut! De aceea nu avem. Prin urmare, ce sens mai are tămbălăul cu autostrăzi atâta vreme cât noi nu le dorim suficient de arzător? Concluzia mea: suntem prea înrădăcinați în zona de confort ca să ne manifestăm dreptul constituțional de a protesta. Nu știm să ne utilizăm drepturile. Nu știm să protestăm! Și nici nu vrem să învățăm...”, apreciază Mandachi.

”Ceea ce am avut de spus, am precizat limpede și obiectiv. Altceva, nu mai am de adăugat pe subiect, pe care îl declar închis. Voi redeschide dezbaterea doar în momentul în care voi vedea ȘANTIERE cu autostrăzi: la Fălticeni, la Râmnicu Sărat, la Buzău, la Focșani, la Iași, la Vaslui”, mai spune suceveanul.
În schimb, ”Muzeul Primului metru de autostradă” rămâne intact și deschis tuturor vizitatorilor. Trec aproape zilnic la ”Autostrada de 1 metru”, care a devenit un fel de loc de pelerinaj. Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu turiștii sau musafirii aflați în zonă. Oamenii se plimbă aici, se relaxează, fotografiază și se simt bine. Probabil, cât de curând, ca să vin în întâmpinarea vizitatorilor, voi planta copaci în tot perimetrul, și astfel vom da ființă unui parc și unor locuri umbroase. La ”autostradă” au poposit zeci de mii de români până acum și îi aștept în continuare, cu drag. Întrucât mi-a schimbat viața, nu voi schimba destinația acestui simbol niciodată”, își încheie Mandachi postarea.

 

Citește și...
Ștefan Mandachi este ”Șef sub acoperire”, în premieră din 09 februarie, la PRO TV
Ștefan Mandachi este ”Șef sub acoperire”, în premieră din 09 februarie, la PRO TV

Reality show-ul ”Șef sub acoperire” revine cu un nou sezon de marți, 09 februarie, de la 21:30, la PRO TV.

Ștefan Mandachi:
Ștefan Mandachi: "Statul nu te lasă să-ţi plăteşti decent un salariat". Soluția sa

Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit simbolic singurul metru de autostradă din Moldova, a transmis un mesaj pe Facebook, reclamând faptul că statul nu îi lasă pe oamenii de afaceri să plătească salarii bune angajaților din cauza taxelor.

Mandachi, întâlnire cu victime ale accidentelor rutiere, la Suceava: ”Vă aflaţi în judeţul morţii”
Mandachi, întâlnire cu victime ale accidentelor rutiere, la Suceava: ”Vă aflaţi în judeţul morţii”

Iniţiativa "România vrea autostrăzi", pornită de omul de afaceri, Ştefan Mandachi, ia amploare.

Recomandări
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO

Trei persoane ar fi fost ucise şi şase rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Rusia.

Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău
Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău

Revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ajunge astăzi la comisiile de buget-finanțe. Raportul acestora este așteptat până la prânz.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.