Anchetă în Constanța, după ce un copil de 8 ani a murit pe un câmp de lângă Costinești

Dată publicare: 15-03-2021 16:12
Dată actualizare: 15-03-2021 18:20


Polițiștii din Constanța încearcă să stabilească împrejurările în care un copil de opt ani a murit, iar verișorul lui de 11 ani a fost grav rănit, pe un câmp de lângă Costinești.

Cei doi se jucau nesupravegheați într-o zonă în care erau depozitate mai multe conducte. Abia luni în locul respectiv au apărut benzi reflectorizante care atrag atenţia asupra pericolului.

Conductele urmau să fie folosite la structurarea viitoarei rețele de apă din Costinești. Localnici susțin că zac pe câmp de aproape un an.

Cei doi băieţi s-au urcat pe ele, au alunecat, iar în acel moment au pus în mişcare una dintre ţevi - deşi aceasta era prinsă cu un sistem de siguranţă.

Andreea Iliescu - purtătoare de cuvânt IPJ Constanța: "La un moment dat acestea s-au mişcat. Minorul de 8 ani fiind prins între ele. În cauză a foat întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă".

Copilul de opt ani nu a avut nicio șansă. Verișorul lui mai mare este internat în stare gravă, la Spitalul Județean Constanța.

Vecin: "Un copil extraordinar de cuminte, pentru mine e o tragedie. Dumnezeu să-i dea putere familiei să fie puternici. Un incident nefericit este. Chiar venea la nepoţei şi se jucau la mine în casă".

Dorin Jeanu - primarul Localității Costineşti: "Este un proiect european, erau depozitate un an. Erau securizate cumva, dar se pare copii s-au urcat şi au fost prinşi între acecele conducte. Ei când le-au depozitat, din ce ştiu, am luat legătura cu antreprenorul au fost securizate, acum le-am spus să pună şi un perimetru. Este o zonă lângă o proprietate. Eu în fiecare dimineaţă trec în acea zonă şi ele erau intacte conductele”.

Anchetatorii mai spun că în momentul incidentului, în zonă se aflau patru copii. Se pune și problema lipsei de supraveghere din partea unui adult.

Abia după incidentul tragic de aseară, în zona în care se aflau conductele au apărut mai multe benzi reflectorizante care ar trebui să-ţi atragă atenţia. Nu vorbim însă de garduri de protecţie sau de paznic. Cu alte cuvinte, alţi copii se pot juca, fără probleme, pe aceste conducte.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO