Situație inedită în turism. 14 inspectori, pentru peste 8.000 de unități hoteliere

02-07-2020 20:36


litoral

Peste 8.000 de unități hoteliere din România ar trebui verificate de doar 14 inspectori ai Direcției de Turism, scrie funkytravel.ro.

Dacă fiecare inspector ar vizita câte o unitate pe zi, întreaga operațiune ar dura un an și trei luni.

”Direcția Control Turism efectuează verificări cu 14 inspectori care asigură controlul operativ al tuturor operatorilor economici cu sediul pe teritoriul României, care desfășoară activități în domeniul turismului, controlul activităţilor din turism şi din industria de agrement…”, este răspunsul oferit de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În total, în România, sunt 8.402 unități hoteliere, potrivit Institutului Național de Statistică. Au fost luate în calcul hoteluri, pensiuni, hanuri și campinguri.

În prima jumătate a anului, cei 14 inspectori au realizat 79 de acțiuni de control pe litoral.

”În perioada 01.01– 29.06.2020, au fost (…) verificate un număr de 112 structuri, din care: 40 unităţi de cazare, 13 unități de alimentație publică, 59 sectoare de plajă. Au fost aplicate: 39 sancţiuni cu avertisment. Au fost încheiate: 39 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, 40 note de constatare”, a mai transmis Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Tot cei 14 trebuie să se ocupe și de cele 450 de plaje concesionate pe litoral.

În discuție nu au intrat unitățile de cazare fără autorizație. Anul trecut, reprezentanții Federației Patronale din Turism anunțau că jumătate dintre turiștii care ajung la mare stau în locuri neautorizate.

Sursa: M.I.

VIDEO PROTVPLUS.RO