Situație inedită de 1 mai. Cum se asigură românii că vor avea mici și bere pe mese
De acest 1 mai nu vor mai sfârâi grătarele în poienițe și câmpii, iar pădurile nu vor mai răsuna de muzică de petrecere.
Resturantele deja faimoase pentru mititeii lor au liste lungi de comenzi și vor lucra neîncetat, ca să îi poată livra calzi, la masa de 1 mai.
1 mai nu poate exista fără mititei, dar anul acesta ne adaptăm la starea de urgenţă. Mititeii vor sfârâi pe grătar în curte sau pe balcon, nu la iarbă verde, aşa cum se întâmplă în anii trecuţi.
Mulţi români şi-au făcut deja provizii ori au plasat comenzi. 6 mii de bucăţi au fost comandaţi până acum doar reţelei City Grill.
Daniel Mischie, City Grill: "Avem două tipuri de livrări, cele care se adresează family, pachete mari care ajung cu prioritate joi seară sau vineri dimineaţă, sau cele mai mici care ajung vineri în perioada prânzului. Anul trecut erau vânduţi zeci de mii de mici, atmosfera era alta, în fața restaurantelor cânta fanfară."
Sute de comenzi urmează să fie livrate şi de Târg Online.ro. Iar clienţii cer ca acestea să ajungă la o anumită oră.
Marius Adam, TârgOnline.ro: "Lucram cu 15 maşini care livrează în Bucureşti să acoperim această necesitate."
"La Ciotoianu", în Popeşti Leordeni, clienţi au fost şi miercuri. Nu vor lipsi nici de 1 mai.
Și, tot tradițional, mulți comandă bere.
Ciotoianu Marian, manager "La Ciotoianu Grill": "Anul trecut am vândut în jur de 4-5 mii de mici, anul ăsta estimăm undeva la 2.500 maxim, din cauza covid."
Cu siguranţă nu vor lipsi creativitatea şi spontaneitatea, pentru că weekendul de 1 Mai să fie unul diferit şi memorabil. Aşadar, soluţii putem găsi cu toţii să stăm acasă într-un cadru restrâns şi să ne amenajăm un spaţiu pentru tradiţionala masa de 1 mai. Pentru că, înainte de toate, e important să avem grijă de noi şi de cei din jur.