Sfântul Dumitru 2023. Cele mai inspirate mesaje și felicitări pentru cei care își sărbătoresc ziua de nume

sfantul dumitru mesaje
StirilePROTV

Sfântul Dumitru, trecut în calendarul ortodox drept Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este sărbătorit în fiecare an pe 26 octombrie, iar în tradiția populară, această sărbătoare marchează începutul iernii.

Sfântul Dimitrie, cunoscut și sub numele de Sfântul Dumitru în tradiția populară românească, este unul dintre cei mai iubiți sfinți.

Sfântul Dumitru, celebrat pe 26 octombrie 2023

Sfântul Dumitru a trăit în timpul împăraților Dioclețian și Maximian și a fost fiul prefectului din Tesalonic. După moartea tatălui său, împăratul Maximian l-a numit guvernator al Tesalonicului și i-a cerut să persecute creștinii. Însă, Sfântul Dumitru nu a urmat această poruncă și a început să propovăduiască credința creștină. În urma acestui fapt, împăratul l-a închis și l-a condamnat la moarte.

La acea vreme, una dintre pedepsele obișnuite pentru creștini era lupta în arenă cu gladiatorii. Potrivit legendei, un tânăr creștin pe nume Nestor i-a cerut binecuvântarea Sfântului Dumitru pentru a merge să-l omoare pe Lie, gladiatorul favorit al împăratului, și astfel să pună capăt luptelor sângeroase din arenă. Sfântul Dumitru l-a binecuvântat pe Nestor și i-a spus să meargă, că va învinge și va mărturisi credința în Hristos.

Prin rugăciunile Sfântului Dumitru, Nestor a reușit să-l învingă pe Lie cu o lance. În finalul acestei lupte, împăratul Maximian a ordonat soldaților să-l ucidă pe Nestor și pe Sfântul Dumitru.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

În ziua de 26 octombrie, soldații au intrat în temnița în care se afla Sfântul Dumitru și l-au ucis cu sulițele. În noaptea următoare, creștinii au luat trupul Sfântului Mucenic și l-au îngropat, construind deasupra mormântului o biserică.

Se spune că într-o zi, Leontie, prefectul Iliricului, a intrat în această biserică și s-a vindecat de o boală care îl chinuia de mult timp. El a mulțumit lui Dumnezeu și Sfântului Mucenic Dimitrie și a construit în acel loc o biserică mai mare și mai frumoasă. În timpul săpării temeliei pentru această construcție, au fost descoperite moaștele Sfântului Dimitrie. Din aceste moaște izvora un mir frumos mirositor, iar întreaga cetate a fost umplută de mireasma lui.

Mesaje și urări de La mulți ani de Sfântul Dumitru

„Sfântul Dumitru să-ți ofere sănătate și putere pentru a-ți urma idealurile. Să ai parte numai de momente minunate, de bucurii și fericire alături de cei dragi.”

„Sfântul care îți poartă numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!”

„Sper ca sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes!”

„La mulți ani, Dumitrița! Să fii fericită și mereu însoțită de cei pe care îi iubești!”

„Cel mai frumos "La mulți ani" îl transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani și cât mai mulți bani și sănătate, pentru că e mai scumpă decât toate!”

„Sfântul Dumitru, al cărui nume îl porți, să-ți dăruiască sănătate, bucurie și pace în suflet!”

„Precum Sfântul Dimitrie a luptat pentru credința în Hristos, îți doresc și eu să lupți în viața ta, pentru dreptate, adevăr și iubire. La mulți ani!”

„Multă sănătate, putere de muncă și împlinirea dorințelor atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și liniște în suflet. Să ți se împlinească visele și să te poți bucura de tot ce ai! La mulți ani!”

„Sfântul Dumitru să-ți aducă noroc și să-ți călăuzească pașii pe drumul succesului. La mulți ani cu dragoste și bucurie în suflet!”

„La mulți ani, Dumitru! Să fii înconjurat de oameni minunați și să ai parte de clipe de neuitat alături de cei dragi ție!”

„Sărbătoarea Sfântului Dumitru să-ți aducă liniște și pace în suflet, iar fiecare zi să fie plină de zâmbete și realizări!”

„La mulți ani, Dumitru! Să ai parte de sănătate de fier și de toate lucrurile frumoase pe care le meriți!”

„Sfântul Dumitru să-ți aducă în viață belșug și prosperitate, iar fiecare zi să fie presărată cu bucurii și împliniri. La mulți ani!”

„Sărbătoarea Sfântului Dumitru să-ți aducă multă inspirație și creativitate în tot ceea ce faci. La mulți ani cu succes și satisfacții!”

„Sfântul Dumitru să-ți aducă în viață putere și curaj să înfrunți orice obstacol și să-ți atingi toate obiectivele. La mulți ani cu încredere și determinare!”

Alte felicitări pentru cei dragi de Sf. Dimitrie

Urări de Sfântul Dumitru pentru familie și prieteni:

În această dimineață, m-am trezit cu gândul la tine și la ziua ta specială. Îți doresc din toată inima să ai parte de o zi minunată și plină de bucurii. La mulți ani, Dumitru!”

„Sărbătorim numele pe care îl porți cu mândrie și îți doresc să fii fericit, iubit și împlinit în fiecare zi. Să ai parte de sănătate și de clipe minunate alături de cei dragi. La mulți ani, Dumitru!”

„Fie ca Sfântul Dumitru să îți ofere putere și sănătate pentru a-ți atinge toate idealurile. Să ai parte numai de momente frumoase, de bucurii și fericire alături de cei dragi. La mulți ani, Dumitru!”

„Cu ocazia zilei tale de nume, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate. Sper ca toate dorințele tale să se îndeplinească. La mulți ani, Dumitru!”

„La mulți ani de ziua numelui! Sper că această zi să îți aducă noroc și bucurii și să ne trăiești mulți ani în sănătate și fericire. La mulți ani de Sfântul Dumitru!”

„În această zi specială, îți doresc numai bine, multă fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor. Sper ca Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viață. Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!”

Mesaje de Sfântul Dumitru pentru colegi și șefi:

„Îți doresc multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor, atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. Să ai parte de liniște în suflet și să îți îndeplinești toate visele. La mulți ani!”

„La mulți ani! Sper că ziua numelui tău să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani de Sfântul Dumitru!”

„Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie începutul unei noi etape în viața ta, plină de bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes. La mulți ani!”

„Felicitări, coleg drag, cu ocazia zilei tale de nume. Îți doresc să fii mereu sănătos și plin de voie bună. La mulți ani!”

„Fie ca Sfântul Dumitru să îți ofere sănătate și putere pentru a-ți urmări idealurile. Să ai parte numai de momente minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi. La mulți ani!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, vă doresc un sincer "La mulți ani", multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți alături de cei dragi! În această zi specială, îți doresc numai bine, multă fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor!”

Alte mesaje, urări și SMS-uri de Sfântul Dumitru:

„La mulți ani și voioșie! Să ai mereu Domnul alături, bucurii și să nu îți lipsească nimic. La mulți ani, Dumitru!”

„Îți urez ca ziua numelui să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță și să primești numai împliniri și bucurii în anii ce vin. La mulți ani, Dumitru!”

”Hai noroc și voie bună, să petrecem împreună, căci astăzi este o zi mare și motiv de sărbătoare. La mulți ani!”

„Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care îl porți, să fii fericit, iubit și bucuros. La mulți ani, Dumitru!”

„În această zi specială, îți doresc numai bine, multă fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor. Fie ca Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viață. La mulți ani!”

„Felicitări, dragul meu Dumitru, cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos și plin de voie bună. La mulți ani!”

„La mulți ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani de Sfântul Dumitru!”

„La mulți ani de Sfântul Dumitru! Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!”

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Energizantele, un pericol pentru sănătatea copiilor. Efectele sunt tot mai grave. „Se plângea adesea de dureri”
Energizantele, un pericol pentru sănătatea copiilor. Efectele sunt tot mai grave. „Se plângea adesea de dureri”

Medicii din Marea Britanie sunt tot mai îngrijorați privind efectele nocive pe care le au energizantele asupra copiilor, scrie The Sun.

 

Un turist a fost atacat de rechin în ultima zi de vacanță în Caraibe. „Este norocos că e în viață”
Un turist a fost atacat de rechin în ultima zi de vacanță în Caraibe. „Este norocos că e în viață”

Un turist birtanic care se afla în Caraibe, în vacanță, a fost atacat de un rechin și s-a ales cu răni grave, chiar în ultima zi de vacanță.

Un acrobat a căzut din „roata morții” în timpul unui spectacol de circ. Publicul a fost evacuat
Un acrobat a căzut din „roata morții” în timpul unui spectacol de circ. Publicul a fost evacuat

Un acrobat a căzut din „roata morții” în timpul unui spectacol, la Blackpool Tower Circus, sâmbătă. Martori la scenă au fost și copii.

Recomandări
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina

Marea Britanie estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți și peste 10.000 de vehicule blindate rusești au fost distruse în războiul din Ucraina, până acum.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone
Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, urmat de Gabriela Firea şi de Cristian Popescu Piedone, conform unui sondaj Avangarde.