Serbare lângă Transalpina. Festivalul Tocanului de la Novaci a strâns mii de oaspeți
Veselie și mâncare bună lângă Transalpina, unde bacii din Novaci, județul Gorj, au pus ceaunele pe foc.
Pe mese a tronat tocanul de oaie - un preparat specific ciobănesc, diferit de binecunoscuta tocăniță.
Au fost oaspeți cu miile, dornici să ia o porție de mâncare gustoasă și să se bucure de spectacolul de pe scenă.
Simplă, dar cu succes garantat, pentru ca gustul inconfundabil al cărnii de oaie nu e acoperit de mirodenii.
Ileana Văduva, ciobăniță: „Rețeta e clasică, din moși strămoși. Gustul natural învinge întotdeauna”.
Și pastrama a fost la loc de cinste.
Monica Ciorogaru, ciobăniță: „A stat la macerat două zile, de dimineață am pus-o la prăjit, rămâne acolo două ore, apoi o tăiem cu cuțitul și o servim”.
O concurentă de la Vocea României, pe scena de la Novaci
Atmosfera a fost intreținută cu muzică și dansuri. Pe scena festivalului a urcat și una dintre concurentele de la Vocea României, care a crescut la Novaci.
Alexandra Giurcă, localnică, concurentă Vocea României, artistă: Mi-am dorit întotdeauna să cânt Lie Ciocârlie.
Reporter: Pe alte ritmuri.
Alexandra Giurcă: Un pic diferit.
Reporter: Tudor, ai discutat cu el înainte.
Alexandra Giurcă: Nu, dar o să-i arăt direct momentul.
Festivalul Tocanului s-a încheiat târziu, după o zi întreagă de cântece și voie bună.