Târg de toamnă la Târgoviște. Gurmanzii s-au delectat cu produse tradiţionale româneşti
Pastramă cu mămăliguţă, sărmăluţe la ceaun, brânză de burduf, castane coapte, vin şi must.
Sunt doar câteva dintre produsele tradiţionale româneşti cu care bucătarii i-au delectat pe cei care au ajuns la târgul tradiţional de toamnă, de la Târgovişte. Aşadar, a fost ospăţ în toată regula, mai ales că gazdele n-au uitat nici desertul.
Sute de sarmale aburinde, pomana porcului, carne care se rumenește în tihnă, pastramă, frigărui, cam așa a arătat meniul la târgul de sfinţii Mihail şi Gavril.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bărbat: „Ia uite, mititei, frigărui, trebuie să gustam și noi așa ceva".
Femeie: „Frumos totul, mâncare tradiţională care chiar ne face cu ochiul!”
Bacii din Sibiu au adus la târg vestita brânză de burduf şi n-au uitat nici de afumătură.
Producător: „Piept tradiţional, jamboane, tobă, salam uscat”.
La așa un festin au curs și vinul și mustul
Liviu Ușurelu, producător: „Am venit cu un must proaspăt pe care îl facem pe loc şi cu patru soiuri de vin”.
Zece lei a costat un litru de must sau de vin. Tot cu atât s-a vândut şi porţia de castane coapte.
Vânzătoare: „Suntem din Baia Mare. Am venit să vă aducem castane, să vă dăm ceva bun, delicios”.
Un tânăr a mizat în schimb pe conserve şi dulceaţă fără E-uri.
George Niculescu, producător: „Majoritatea produselor le procesăm în vid, la o temperatură sub 100 de grade. Îşi păstrează gustul într-un mediu steril”.
Marilena Olei, organizator: „Vedeta târgului este supa cremă de dovleac. Toamna trebuie să fie cu aromă de dovleac".
Oferta a fost foarte bogată și la capitolul desert
Gogoșile, baclavalele și turta dulce au fost pe alese.
Femeie: „De toate, pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile!”
Privirile doamnelor, au fost atrase și de iile tradiționale și de hainele din piele sau blană.
Lucian Stroe, producător: „Cu ii olteneşti, ii româneşti, cu ipingeaua noastră de Românaţi.”
Prețurile au variat între 200 de lei și chiar 10.000 de lei pentru o haină din blană naturală.
Producător: „O blăniţă deosebită, cu bucată întreagă de vizon, cu vulpe argintie. Sunt superbe.”
La târgul din weekend au participat câteva zeci de producători din mai multe județe ale țării.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: targoviste, mancare tradiționala, toamna,
Dată publicare:
07-11-2022 08:36