Petrecerile câmpenești sunt în toi, în Bucovina. Sărbătoarea Paștelui continuă și luni pentru mulți
Petrecerile câmpenești sunt în toi zilele acestea, în Bucovina. Gazdele îi adună pe turiști în aer liber, în timp ce, la foc mic, sunt pregătite bucate tradiționale, la ceaun sau la proțap.
Așadar, sărbătoare continuă și luni, pentru mulți, cu cântec, joc și voie bună, și mese pline.
La Gura Humorului, a răsunat duminică muzica de petrecere și unora le-a fost greu să nu se ridice la dans.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeie: „Am dansat și mai dansăm pentru că ca e petrecere frumoasă și voie bună!”
Turiștii au făcut așadar puțină mișcare, cu ochii la ospățul pregătit la doi pași de ei - friptură de miel la proțap.
Bărbat: „Este excelent, are un gust fenomenal imediat luat de pe foc. E exact ce trebuie”.
Bărbat: „Mă țin locurile astea aici. Cel mai frumos loc din România pentru mine”.
Gazdele au pus pe masă și borș de miel, dar și carne abia scoasă din afumătoare. Farfuriile n-au fost goale o clipă.
Corina Flutur, administrator: „Meniul este unul tradițional 100%. Pomana porcului la ceaun, lapte acru, brânză de burduf, murături, pască, cozonac, alivancă”.
Alții s-au înfruptat din tochitură și balmoș.
Turiști: „Ne bucurăm de vacanță și servim ceva tradițional din Bucovina”.
Liniște s-a făcut însă doar pentru câteva minute. Distracția a continuat până târziu, pe ritmuri de muzică populară.