Record mondial: Un porumbel voiajor de viteză din Belgia, vândut cu 1,6 milioane de euro la o licitație online

Ultima actualizare: 15-11-2020 14:54
porumbel
Getty

Un porumbel voiajor de viteză din Belgia, în vârstă de doi ani, numit New Kim, a fost vândut cu 1,6 milioane de euro la o licitaţie online care s-a încheiat duminică, fiind stabilit astfel un record mondial, relatează Reuters.

Ofertele pentru porumbel ajunseseră deja la aproape 1,32 milioane de euro săptămâna trecută, depăşind astfel recordul anterior, de 1.252 milioane de euro, stabilit în martie 2019 pentru un alt porumbel belgian, numit Armando.

Cursa ofertelor a continuat, crescând frenetic duminică, în ultimele 30 de minute ale licitaţiei, transmite Agerpres.

„Aceste preţuri record sunt incredibile, pentru că aceasta este o femelă. Armando era mascul. De obicei, un mascul valorează mai mult decât o femelă deoarece poate produce mai mulţi descendenţi", a explicat pentru Reuters Nikolaas Gyselbrecht, director executiv şi fondator al site-ului de specialitate Pigeon Paradise (Pipa).

Gyselbrecht a declarat că New Kim are doar doi ani şi a concurat în 2018, obţinând titlul de cea mai bună pasăre tânără din Belgia.

Porumbeii se pot reproduce de obicei până la vârsta de 10 ani, aşadar New Kim are mulţi ani înainte în care poate aduce pe lume urmaşi.

Licitaţia a început de la 200 de euro, la 2 noiembrie, însă a ajuns în doar de 90 de minute la o ofertă de 1,31 milioane de euro, înaintată de un grup sud-african. Competiţia a fost continuată duminică de doi colecţionari chinezi.

„Suntem în stare de şoc total", a declarat Kurt Van de Wouwer, a cărui familie a crescut porumbelul.

Pasiunea chinezilor pentru cursele de maraton cu porumbei voiajori a crescut semnificativ preţurile, păsările care provin din centrul tradiţional al acestui sport din Belgia fiind deosebit de apreciate.

Potrivit lui Gyselbrecht, nicio altă ţară nu are o concentraţie atât de mare de columbofili ca Belgia. 

„Sunt 20.000 de columbofili într-o ţară de dimensiuni foarte mici, care concurează între ei la un nivel foarte înalt. Este ca Liga Campionilor", a spus el referindu-se la competiţia cluburilor de elită din fotbalul european.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO