Primăria din Târgu Jiu, acuzată că fură apă pentru stadion. Poliția a deschis doar penal
Este scandal la Târgu Jiu, între un furnizor local de apă și primărie. Compania susține că a descoperit două apometre neautorizate chiar în rețeaua care alimentează stadionul din oraș.
Pe de altă parte, reprezentanții primăriei neagă că s-ar fi pretat la furat apă și susțin că plătesc facturile pe care le primesc.
Echipa trimisă pe teren de compania care furnizează apă în Târgu Jiu verifică de câteva săptămâni branşamentele din oraş. Iar specialiştii au ajuns şi la stadionul de 25 de milioane de euro - inaugurat în toamna anului trecut. Acolo ar fi fost descoperite doua apometre ilegale, susţin reprezentanţii firmei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Traian Pătrășcoiu, director general Aparegio SA: "A avut pe un aparat aproximativ 4000 de metri cubi şi pe un aparat circa 1000 de metri cubi pe contorii care i-am găsit la stadion şi care erau neînregistraţi în evidenţă operatorului de apă şi canal."
Primarul neagă însă acuzaţiile.
Marcel Romanescu: "Nu s-a găsit vreo conductă care să alimenteze stadionul din Târgu Jiu realizată cumva în mod ilegal, prin care ar putea să se facă furnizarea de apă fără ca să fie înregistrată această cantitate de apă."
Conducta respectivă este folosită şi pentru alimentarea cu apă a hotelului din incinta stadionului, unde, în ultimele trei luni, au fost cazate sute de persoane plasate în carantină.
Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: "Toate aceste cantităţi de apă pe care le folosim la stadion le plătim din taxele cetăţenilor municipiului Târgu Jiu şi nu există un motiv întemeiat să spunem că ne interesează cumva să spunem că furăm. Ce să furăm? Apa de ploaie, nu avem ce fură la acest stadion."
Totuşi, conducerea societăţii a depus o plângere la Parchet, iar poliţiştii au deschis un dosar penal în rem.
Victor Tuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: "În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă."
Furnizorul de apă a sesizat poliţia în privinţa a peste 250 de branşamente ilegale descoperite în oraş. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei acuzaţi risca amenzi, dar şi pedepse cu închisoarea - între şase luni şi trei ani.