Unul dintre șoferii morți în accidentul din Vrancea urma să candideze pentru postul de primar

Ultima actualizare: 17-06-2020 08:09

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție în Vrancea, în urma unei întâmplări de coșmar. O mașină mică a izbit și apoi a răstunat un microbuz plin cu pasageri.

Doi oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți în urma impactului greu de privit. Mai multe ambulanțe și un elicopter SMURD au fost trimise la fața locului.

Unul dintre șoferii morți în accident urma să candideze pentru postul de primar.

Microbuzul în care se aflau 16 pasageri și șoferul se îndrepta spre Focșani. Cei mai mulți dintre ocupanți mergeau la muncă.

În Bolotești - Vrancea, pe Drumul Național 2D, un autoturism scapăt pe contrasens a declanșat dezastrul.

Pe o porțiune de șosea dreaptă, mașina mică a izbit dur microbuzul. Camerele de supraveghere instalate în zonă au surprins impactul. Microbuzul s-a răsturnat, iar autoturismul a fost proiectat peste un canal de scurgere. Ambii șoferi au murit pe loc.

Cel care conducea microbuzul avea 58 de ani. Era consilier local într-o comună din Vrancea și voia să candideze la funcția de primar.

Toți cei 16 pasageri pe care îi ducea la Focșani au fost răniți. Cinci sunt în stare gravă.

Martor: A intrat frontal în microbuz.
Reporter: Erau mulți oameni în microbuz?
Martor: Da, erau mulți. Avea și pasageri care se duceau la Focșani și oameni care se duceau la muncă”.

Pentru că numărul celor răniți a fost mare, cei de la ISU au activat planul roșu. Patru ambulanțe de la SMURD și alte patru de la Serviciul de Salvare au fost trimise să preia victimele. În sprijin a intervenit și un elicopter.

Cristian Pârvu, ISU Vrancea: ”Zece victime au fost transportate la Spitalul Focșani, iar un minor de 4 ani cu traumatism abdominal a fost transportat la camera de primiri urgențe Vidra”.

Dana Mariana Dincă, șef UPU Spitalul de Urgență Focșani: ”Au fost aduși în Unitatea de Primiri Urgențe. Doi dintre ei prezintă contuzie hemoragică. O pacientă o să plece către Spitalul de Neurochirurgie Galați. Restul sunt în curs de investigație, dar nu prezintă leziuni majore”.

Șoferul care a provocat accidentul avea 70 de ani

 

Criminaliștii au ridicat mai multe probe de la locul accidentului, iar ofițerii de la Rutieră au făcut măsurători. Ambele vehicule urmează să fie expertizate tehnic.

Cei de la Controlul în Transportul Rutier spun că microbuzul era supraîncărcat.

Florin Nedelcu, inspector șef teritorial ISCTR Moldova: ”Singurul lucru care contravenea legii este numărul de persoane mai mare decât cel prevăzut în certificatul de clasificare, respectiv 16, nu 14. Potrivit certificatul de clasificare trebuia să aibă 14 locuri ocupate, atât”.

Bărbatul care conducea autoturismul care a intrat pe contrasens avea 70 de ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO