Prețul produselor de la târgul de Crăciun din București 2023. Cât costă să mănânci

Targul de craciun bucuresti preturi
Shutterstock

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie, iar locuitorii Capitalei au mers să vadă luminițele, dar și să se bucure de atmosfera de sărbătoare.

Bucharest Christmas Market a ajuns la ediția a 16-a și va fi deschis până pe 26 decembrie. Este printre cele mai populare și vizitate târguri de Crăciun din Capitală, cu tot felul de activități pentru mici și lucruri de făcut pentru cei mari.

Târgul de Crăciun din București 2023: program și activități

Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe 30 noiembrie și își va ține porțile deschise până pe 26 decembrie. Intrarea este gratuită.

Ca să te dai în roata panoramică, în carusel, trenuleț sau pentru a participa la ateliere de creație pentru copii din Casa lui Moș Crăciun trebuie să achiziționez un bilet.

Peste 130 de căsuțe îi așteaptă pe bucureșteni pentru a petrece Crăciunul. Există producători locali, meșteșugari și creatori urbani care au o varietate largă de produse de sezon, decorațiuni, preparate culinare și altele.

Programul târgului este de luni până vineri de la ora 12:00 la ora 22:00 și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 22.00.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției are două zone destinate muzicii de sezon. În zona tradițională vor fi colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, recitaluri instrumentale, precum și ansambluri folclorice ale minorităților și comunităților naționale, în timp ce în cea de-a doua zonă vor fi DJ seturi.

Weekend-urile din timpul târgului vor fi sărbătorite prin concerte susținute de ansambluri folclorice, artiști populari, trupe îndrăgite, dar și prin activități speciale dedicate, organizate împreună cu diferiți parteneri ai Bucharest Christmas Market.

Pe toată durata evenimentului, muzica ambientală va fi asigurată de Magic FM, iar finalul de săptămână va aduce o selecție de spectacole de teatru special create pentru copii, care vor avea loc pe scena târgului, începând cu ora 12 AM. De la povești clasice, la aventuri și personaje îndrăgite, spectacolele îi vor purta pe cei mici în lumi de basm, pline de surprize.

Prețul unei mese la târgul de Crăciun din Capitală

Targul de craciun bucuresti preturi

Bucureștenii care vor să ia masa la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale, produsele locale și dulciurile de sezon.

Anul acesta, o masă aici costă în medie 80 de lei.

· 16 lei - 100 de grame de pastramă de oaie

· 14 lei - 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc

· 10 lei - un pahar de vin fiert

· 2 lei - o mini gogoaşă

· 15 lei - 6 gogoşi

· Sarmale de porc și mămăligă – 25 de lei

· Cârnați de porc – 17 lei/100 g

· Cartofi prăjiți – 7 lei/100g

· Fasole bătută – 8 lei/100 g

· Mușchi țărănesc afumat – 20 lei

· Ciolan de porc 500 g – 50 de lei

· Pomana porcului – 16 lei/100 g

· Șorici – 9 lei/100 g

· Tocăniță de oaie – 12 lei/100 g

· Turtă dulce – 10-30 de lei

· Varză călită – 80 lei/kg

· Pastramă de oaie – 180 de lei kg

· Mămăligă – 70 lei/kg

Îți trebuie în jur de 100 de lei pentru a te bucura de bunătățile târgului, de la vin fiert, la preparate tradiționale de Crăciun și dulciuri.

În comparație cu anul trecut, prețurile au crescut simțitor. Cât costau în 2022 aceleași produse:

 • Vin fiert, must, sucuri naturale – 7/10 lei
 • Ceai cald – 5 lei
 • Clătite sau waffles – 20 lei
 • Burgeri – 35 lei
 • Pomana porcului – 14 lei
 • Cârnați de casă – 12 lei

Iată și câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, West Side Christmas Market:

 • Vin fiert: de la 12 lei / 250 ml
 • Sărmăluțe cu mămăligă: de la 25 de lei
 • Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g
 • Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g
 • Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g
 • Langoși: de la 15 lei
 • Plăcinte de casă: de la 15 lei
 • Ciocolată caldă: 13 lei
 • Ceai: 10 lei
 • Apa: 10 lei

Prețul activităților la târgul din Piața Constituției

Cei care vin la Târgul de Crăciun din Piața Constituției ca să se distreze trebuie să știe că prețul activităților nu este deloc mic, orice ai alege să faci.

În plus, dacă vrei ca cel mic să participe la diferitele distracții, asta te va costa în plus.

Cu toate că intrarea este gratuită, există multe evenimente la care poți participa în interiorul târgului, toate contra cost.

Dacă vrei să te dai în roata panoramică, atunci trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că unii bucureșteni au stat și peste o oră la coadă.

Caruselul pentru copii este o altă atracție de la târgul de Crăciun. Desigur, ateliere lui Moș Crăciun și căsuța lui îi așteaptă pe cei mici la distracție, Și aici, însă, coada se întinde și vei avea de așteptat.

Prețul unei ture în carusel este de 15 lei de persoană, iar în roata panoramică de 25 de lei de persoană.

· Preț plimbare roată panoramică Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 25 de lei de persoană

· Preț plimbare carusel Târgul de Crăciun din Piața Constituției – 15 lei de persoană

Anul trecut, o plimbare în roata panoramică costa 25 de lei de persoană.

La târgul de Crăciun din Drumul Taberei, să te dai în roata panoramică te costă 30 de lei. Toto aici, o tură în carusel costă 20 de lei, iar accesul la patinoar costă 25 de lei pentru 90 de minute. Dacă nu ai patine, închirierea te costă 25 de lei în plus. La târgul din Drumul Taberei, trenulețul plimbă copiii în schimbul a 20 de lei, iar ca să intri în căsuța lui Moș Crăciun 40 de lei pentru un copil și un părinte și 70 de lei pentru doi copii și un părinte.

Targul de craciun bucuresti preturi

Cât costă suvenirurile la Bucharest Christmas Market 2023

Vei găsi la târgul de Crăciun din Constituției o mulțime de obiecte și decorațiuni hand-made, din lemn, jucării, dar și obiecte artizanale.

Prețurile lor diferă în funcție de mărime și complexitate, însă prețurile pornesc de la 30 de lei și pot ajunge la sute de lei în funcție de unicitatea și efortul depus în realizarea lor.

Comercianții au veni să își expună decorațiunile, de la ornamente de brad, păpuși, obiecte de ceramică, globulețe, jucării, cutii de bijuterii, obiecte de artă hand-made și multe altele.

Ele nu sunt deloc ieftine, însă sunt un cadou unic și frumos pe care îl poți face cuiva sau îl poți păstra ca suvenir. Găsești de asemenea și mănuși, fulare sau căciuli care mai de care mai frumoase, trăsnite și amuzante.

Trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că târgul este mereu plin și vei găsi cozi la fiecare căsuță, fie că este de mâncare, băuturi sau suveniruri. 

Articol recomandat de sport.ro
Roman Abramovich a încercat să-l salveze pe Navalny printr-un schimb de prizonieri
Roman Abramovich a încercat să-l salveze pe Navalny printr-un schimb de prizonieri
Citește și...
Patru lucruri de ştiut despre 29 februarie, o zi neobişnuită în calendar care există doar o dată la patru ani
Patru lucruri de ştiut despre 29 februarie, o zi neobişnuită în calendar care există doar o dată la patru ani

Joi va fi 29 februarie, o zi neobişnuită în calendar care există doar o dată la patru ani... ei bine, aproape. Iată patru lucruri de ştiut despre această zi suplimentară din anii bisecţi, transmite AFP.

Zeci de căprioare au fost găsite moarte pe câmp, în Arad. Animalele ar fi pierit din cauza otrăvii de şoareci
Zeci de căprioare au fost găsite moarte pe câmp, în Arad. Animalele ar fi pierit din cauza otrăvii de şoareci

După ce mai mulți iepuri au fost gășiți morți pe o plantație de grâu din Timiș, acum zeci de căprioare au fost descoperite moarte pe un câmp din judeţul Arad.

Un ieșean a fost condamnat la închisoare pentru că s-a uitat în telefonul soției
Un ieșean a fost condamnat la închisoare pentru că s-a uitat în telefonul soției

Un bărbat din Iași a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce i-a luat cu forța telefonul soției sale, pentru a-i verifica activitatea de pe rețelele sociale.

 

Recomandări
Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că nu poate fi exclusă o trimitere de trupe occidentale în războiul cu Rusia
Reacția Ucrainei după ce Macron a spus că nu poate fi exclusă o trimitere de trupe occidentale în războiul cu Rusia

Declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit cărora ”nu poate fi exclusă” o trimitere a unor trupe la sol din Occident în Ucraina sunt un ”semnal bun”, îşi exprimă marţi bucuria preşedinţia ucraineană.

MAE confirmă că cele două românce, mamă și fiică, au murit în tragicul incendiu din Valencia
MAE confirmă că cele două românce, mamă și fiică, au murit în tragicul incendiu din Valencia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunșat marți seara că autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României că au finalizat procesul de identificare a victimelor din incendiul care s-a produs în urmă cu câteva zile în Valencia.

Pîrvulescu, despre ipoteza trimiterii de trupe occidentale în Ucraina: „N-a fost o scăpare a lui Macron. A făcut-o special”
Pîrvulescu, despre ipoteza trimiterii de trupe occidentale în Ucraina: „N-a fost o scăpare a lui Macron. A făcut-o special”

Ipoteza trimiterii de trupe occidentale în Ucraina le dă fiori reci tuturor europenilor care încă speră că războiul nu se va extinde. Punerea în practică pare totuși foarte îndepărtată, cred analiștii.