Povestea uluitoare a pompierului din Botoșani care a câștigat ultramaratonul din Anzi. A alergat flămând și cu hernie VIDEO

Povestea uluitoare a pompierului din Botoșani care a câștigat ultramaratonul din Anzi. A alergat flămând și cu hernie
Monitorul de Botoșani

Pompierul Iulian Rotaru, care a câștigat ultramaratonul din Anzi stabilind un record mondial, s-a întors acasă. Performanța românului care aleargă pentru copiii cu autism este excepțională, cu atât mai mult cu cât avea hernie și rămăsese fără hrană.

 

Botoșăneanul Iulian Rotariu, învingător în ultramaratonul din Bolivia organizat de Canal Aventure, a revenit duminică acasă, după uluitoarea performanță obținută în Anzii Cordilieri, unde a doborât recordul cursei, scrie Monitorul de Botoșani.

Pompierul care aleargă pentru cauza copiilor cu autism a reușit o performanță excepțională, în condițiile în care a alergat în munți, la peste 4.000 de metri altitudine, suferind de hernie inghinală și flămând, după ce a rămas fără mâncare, confiscată pe aeroport.

 

Citește și
vlad pop
Un clujean a câștigat cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

 

Iulian Rotaru, care va împlini 45 de ani, intenționa să se opereze înainte de a pleca spre Bolivia, însă doctorul i-a recomandat să amâne intervenția chirurgicală întrucât intervalul rămas nu îi asigura perioada optimă de recuperare.

Așa că a participat la una dintre cele mai dure curse din lume cu hernie inghinală.

„Fiecare rugăciune a fost auzită. Fiecare îmbrățișare a fost atinsă. A fost cea mai grea competiție”, au fost cuvintele lui Iulian Rotariu, care și-a povestit aventura din deșertul de sare.

În plus, pompierul a fost nevoit să facă foamea, pentru că a rămas fără produse pe aeroport, unde autoritățile i-au confiscate mâncarea adusă din România, iar cele cumpărate nu erau de calitate și le-a aruncat, pentru a nu-și îngreuna și mai mult rucsacul în timpul cursei.

Românul a trebuit să suporte diferențe de temperatură de 30 de grade între zi și noapte, când a dormit în cort, fără sac de dormit, pe un ger de -2 grade.

 

Cele trei lucruri pe care le are mereu asupra lui

 

În ciuda acestor greutăți, Iulian Rotariu s-a instalat în poziția de lider chiar de la startul competiției și până la sfârșit. Cursa s-a desfășurat în perioada 20 – 26 septembrie, pe o distanță de 220 de kilometri, parcursă în șapte etape.

Ce l-a ajutat să încheie victorios a fost gândul către copiii cu autism, a căror cauză o reprezintă de ani de zile, pe toate continentele, în toate țările lumii.

„Vă rog frumos țineți minte – nu Iulian Rotariu a câștigat cursa Ultra Bolivia Race, ci copiii cu autism din Botoșani”, au fost cuvintele lui.

 

 

 

Iulian are mereu asupra lui trei lucruri: tricolorul României, mereu același, de care nu se desparte niciodată și l-a purtat permanent la el în toate cele 9 ultramaratoane la care a luat startul, o iconiță și o brățară tricoloră pe care o poartă la mână pe parcursul competiției și pe care o dăruiește cuiva la revenirea în țară.

Înainte de ultramaratonul din Bolivia, pompierul botoșănean a urmat o pregătire specială acasă. A dormit în fiecare noapte în bucătărie, direct pe podea, doar pe izopren, cu geamul deschis, iar o perioadă a dormit pe Vârful Omu, la 2.500 de metri altitudine.

Foarte important au fost suportul profesoarei Dana Vieru, care l-a învățat tehnicile de abordare a cursei și cum să-și dozeze efortul, dar și experiența, care l-a ajutat să treacă peste lipsa de hrană și apă.

Iulian Rotaru a fost așteptat duminică la Botoșani de colegii săi din Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), care l-au întâmpinat cu flori și tort.

Performața lui a fost remarcată și de Ministerul Afacerilor Interne, care i-a dedicat o postare emoționantă.

 

”Povestea lui Iulian Rotariu începe acum 13 ani, când fiul său, în vârstă de trei ani pe atunci, era supus unei operații pe cord. Iulian, ca orice părinte, avea emoții, mari emoții.

Pentru a le alunga, a început să alerge în jurul spitalului și a făcut-o fără oprire, timp de 9 ore. A fost oprit doar de soţia sa, care i-a spus că operaţia s-a terminat. Fusese un succes, iar copilul avea şanse mari să trăiască.

În lungile ore de recuperare, cât a fost nevoit să stea alături de fiul său, Iulian alerga pe o pistă aflată într-un parc din apropierea spitalului. Aşa se simţea aproape de el, la fel ca în timpul operaţiei.

Când cel mic a aflat de pasiunea tatălui, l-a încurajat şi i-a împărtăşit sentimentul că aleargă într-adevăr împreună. Atunci și-a dorit să participe la cursele de ultramaraton… pentru fiul său”, au scris cei de la MAI.

 

Va alerga 48 de ore fără oprire, la un ultramaraton dincolo de Cercul Polar

 

”Tată a doi copii, devenit, pentru a patra oară, campion mondial, colegul nostru este cel care urcă pe podium cu aceeași emoție cu care intră în foc pentru a salva viața oamenilor.

Întotdeauna are Drapelul României cu el, pentru că este primul lucru pe care îl pune în bagaj, atunci când pleacă la o competiție sportivă.

El este Iulian Rotariu…pompierul român care aleargă pentru a susține cauza nobilă a Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani și care niciodată nu ar face un pas în spate atunci când este vorba să salveze o viața… cu orice preț!
Felicitări, Campionule!”, au mai transmis oficialii ministerului.

Iulian Rotaru, care este acum, fără îndoială, unul dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, are în plan participarea, în 2022, la o competiție extremă din Norvegia, unde va alerga 48 de ore fără întrerupere, pe 140 de kilometri, de la Alpii Lyngen până la Tromsø, la 350 km nord de Cercul Polar Arctic.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a câştigat
Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a câştigat "Ultra Bolivia Race", ultra-maratonul din Anzii Cordilieri

Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 - 26 septembrie, anunţă organizatorul evenimentului, Canal Adventure.

Un clujean a câștigat cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord
Un clujean a câștigat cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord

Performanţă uriașă pentru un clujean de 31 de ani: el a câștigat duminică seară cursa de 120 de mile a Ultramaratonului de la Polul Nord și calcă astfel pe urmele lui Tibi Ușeriu.

Calvarul prin care a trecut Tibi Ușeriu la -37 de grade, la ultramaratonul de la Polul Nord. Mărturia mamei sale
Calvarul prin care a trecut Tibi Ușeriu la -37 de grade, la ultramaratonul de la Polul Nord. Mărturia mamei sale

Victorie uluitoare pentru Tibi Ușeriu. Pentru a treia oară a câştigat cea mai grea competiţie: ultramaratonul de la Polul Nord.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.