Stră-strănepotul lui Bram Stoker, pe urmele lui Dracula. Secrete din noțițele autorului
Povestea lui Dracula, care a stârnit imaginația a milioane de oameni, se complică, la mai bine de 100 de ani de la apariția cunoscutului roman semnat de Bram Stoker.
Stră-strănepotul scriitorului a venit în țara noastră și a adus dovezi potrivit cărora Contele ar fi avut castelul în Țara Dornelor, și nu la Bran, așa cum se credea.
Dacre Stoker: "Se simte ceva aici, o putere supranaturală. Ne apropiem de Castelul lui Dracula, iar caii ştiu asta. Trebuia să iau nişte usturoi ca să mă protejeze de vampiri."
Cunoscător al poveştii care a stârnit imaginaţia întregii lumi, Dacre Stoker a ajuns în Bucovina, în vârful Munţilor Călimani, la o altitudine de aproape 2.000 de metri, condus de câteva notiţe lăsate de stră-străbunicul sau. El a vrut să vadă cu ochii lui ruinele castelului secret al lui Dracula.
Dacre Stoker: "Asta este locaţia pe care stră-străbunicul meu a ales-o. Ştiu asta pentru că a lăsat 124 de pagini cu notiţe cu longitudine şi latitudine. Aici a ales el să poziţioneze castelul fictiv al lui Dracula. A studiat castelul Bran din Braşov pentru exterior, dar şi castelul Slains din Cruden Bay pentru interior, le-a combinat în descriere și a plasat totul aici, în această zonă superbă."
Scriitorul a organizat o expediţie în zona în care se presupune că a fost odată castelul contelui. Inspiraţi de oaspetele venit de peste hotare, proprietarii de pensiuni şi autorităţile recunosc că, promovat, locul ar putea să atragă mulţi turişti, mai ales străini.
În căutarea legendelor, aproximativ 1 milion de turişti vizitează anual Castelul Bran.