Peisaj dezolant pe o șosea din Dolj. Coroanele a zeci de plopi au fost ciuntite

Dată publicare: 18-03-2021 16:52
Dată actualizare: 18-03-2021 17:58


Pe o șosea din Dolj, trecătorii au parte de un tablou dezolant. Zeci de plopi care mărginesc drumul îngust au fost ciuntiți de coroană și crengi.

Au rămas doar trunchiurile, care dau contur unui peisaj sumbru. Autoritățile susțin că au făcut asta pentru că arborii sunt bătrâni și riscau să vină peste mașini. Oamenii, în schimb, zic că nici așa nu sunt feriți.

Cioroiași, Dolj. Copacii au rămas fără coroană încă din octombrie. Par mai degrabă stâlpi ai unui pod neconstruit, decât natură vie.

Reprezentanții societății de care aparține drumul județean spun că plopii erau bătrâni. iar crengile lor se puteau prăbuși oricând peste mașini. Au decis să renunțe la coroană.

Alin Golumbeanu, director S.C.L.D.P. Dolj: „Decât să îi tăiem de jos să pierdem aprox 200 copaci, să îi recoronăm în acest fel pentru a împiedica să mai pice crengile și a nu mai pica ei când bate vântul puternic, fiind o suprafață mai mică. Și din punct de vedere ecologic, dacă vorbim ce este mai bine, să dispară acei pomi sau să îi recoronăm încât să nu mai fie un pericol pentru siguranță”.

Totuși, exact la capitolul siguranță, oamenii resimt temeri.

Bărbat: „Copacii ăștia sunt un pericol, la fiecare vânt puternic mai cade câte 1-2 și blochează circulația, de câțiva ani de zile se întâmplă fenomenul acesta”.

Cei care au luat decizia susțin că nu există altceva de făcut, în acest moment. Promit doar că arborii se vor regenera.

Tags: dolj, șosea, copaci,


VIDEO PROTVPLUS.RO