Orașul invadat de șobolani, în care tomberoanele zac neridicate. Oamenii se tem și în casă
Imagini revoltătoare au fost surprinse joi la Ploieşti: ghenele de gunoi invadate de şobolani care mişună de colo-colo. Oamenilor le este teamă să se mai apropie de tomberoanele pline cu deşeuri, care zac neridicate de zile în şir.
Oraşul se confruntă de mai multe luni cu o criză a gunoiului determinată de neînţelegerile dintre primărie şi salubriști.
În Cartierul Vest din Ploiești - la doi paşi de o şcoală şi un bloc - se află o platformă de gunoi îngropată. La suprafaţă însă, agăţaţi de pungile cu resturi alimentare, mişună şobolanii. Imaginea este terifiantă când muncitorii de la salubritate încearcă să golească tomberoanele.
Alegeri 2024
08:06
Noapte albă pentru președinții secțiilor de votare. Sacii cu voturi au început să ajungă la birourile electorale după ora 1
08:00
Cele mai căutate cuvinte în DEX după ce Călin Georgescu a ieșit pe primul loc în urma rezultatelor provizorii
07:58
Ce se întâmplă cu marii învinși ai alegerilor prezidențiale. Geoană se retrage, Ciucă este așteptat să își dea demisia
07:44
Peste 800.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidențiale. Ultimele secții de vot s-au închis la ora 7:00
Cu mătura în mână şi fără un minim de echipament de protecţie acest bărbat încearcă să alunge rozătoarele. Speriaţi şobolanii se vâră în crăpăturile din beton, sau se urcă pe gardul ce împrejmuieşte .
Locatarii blocurilor din jur sunt îngroziţi şi se tem că şobolanii le vor intra în apartamente.
Medicii de la spitalul de urgenţă din Ploieşti spun că s-a întâmplat să le vină pacienţi muşcaţi de şobolani. În plus, rozătoarele pot transmite boli grave.
Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti: „Se întâmplă frecvent să avem de-a face cu pacienţi care s-au contaminat de la rozătoare. Sunt boli de genul leptospiroză, este o boală foarte periculoasă, care are o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni şi, nedescoperită la timp, determină afectare hepatică şi renală şi poate fi chiar mortală.”
Autorităţile locale spun că în oraş s-au făcut deratizări pe domeniul public dar ar fi trebuit ca şi asociaţiile de proprietari să facă acelaşi lucru, pe scările de bloc şi în subsoluri.
Zoia Staicu, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti: „Asociaţiile de proprietari trebuiau să vină în sprijinul nostru şi să facă concomitent această acţiune de deratizare, pentru a scăpa oraşul de rozătoare, să spun aşa. Noi degeaba am făcut, dacă ei migrează de colo-colo.”
Ploieştiul a ajuns în această situaţie ca urmare a neînţelegerilor dintre primărie şi operatorul de salubritate. Contractul iniţial a fost reziliat iar municipalitatea a contractat o altă firmă care ar trebui să facă curăţenie.