Tânăr mușcat de șobolan, într-un parc din centrul Bucureștiului. „La primărie, mai aveau puţin şi râdeau de mine”

Ultima actualizare: 29-07-2021 09:26

Incident șocant, în centrul Capitalei. Un tânăr de 26 de ani a ieșit din casă pentru a-și ridica pachetul cu mâncare de la curier și a fost mușcat de un șobolan, pe trotuar.

Cazul atrage din nou atenția asupra deratizărilor care se fac, de obicei, cu întârziere. Abia miercuri, după incident, reprezentanții Companiei muncipale de eco-igienizare au mers să curețe parcul din zona unde s-a produs incidentul, parc pe care aveau în plan să-l deratizeze luna viitoare.

Tânărul povesteşte că s-a trezit cu şobolanul pe el.

Cătălin: „Am coborât să-mi iau comanda repede, m-am îmbrăcat cu ce am apucat şi, când am ieşit la poartă, am fost atacat de şobolan. A sărit şi, mai mult de atât, nu e ca şi cum a sărit şi a plecat, a trebuit să îl dau jos pe mine, am dat din picior. Aveam şosetă şi șlapi, s-a umflat şi degetul, e rană”.

Pare greu de crezut, însă acest lucru i s a întâmplat lui Cătălin, tânărul care a fost muşcat de şobolan chiar în zona Grădinii Icoanei din Bucureşti, în momentul în care stătea de vorbă cu curierul pentru a-şi ridică pachetul cu mâncare. A scăpat cu greu de şobolanul care şi a înfipt colţii în degetul piciorului şi care apoi a fugit sub trotineta curierului.

Cătălin: „Tipul care a adus comanda a mai stat în faţa porţii un sfert de oră, că şobolanul s-a ascuns sub trotineta lui şi n-a plecat. Dădea cu pietre în el ca să plece, că nu pleca, a rămas acolo ceva timp”.
Reporter: „Tu nici n ai apucat să iei pachetul cu mâncare că a sarit pe tine, nu?”
Cătălin: „Da, exact”.

Băiatul, sfătuit de medicii de la serviciul de urgenţă, s-a dus direct la Institutul Matei Balş din Capitală, unde a primit tratament antirabic şi antitetanos.

Adrian Marinescu. medic: „Sunt boli infecțioase care ar putea intra în discuţie: letospiroza, rabie, tetanos, chiar şi de infecţia cu antavrus. Muşcătura de şobolan poate pune probleme şi după ce foloseşti apă şi săpun. Trebuie să ajungem la centru, pentru a face profilaxia şi tratamentul necesar”.

De la spital, tânărul a mers să facă plângere la primărie.

Cătălin: „La primărie, mai aveau puţin şi râdeau de mine. Le-am zis că am fost muşcat de şobolan. Ia un pix şi o foaie şi scrie ce te doare”.

De două luni, Capitala se confruntă cu invazia rozătoarelor, care au apărut inclusiv în magazine. Acest caz aduce din nou în atenţie mizeria din Capitală şi deratizările făcute cu întârziere.

Bogdan Pascu, administrator special al Companiei Municipale Ecoigienizare: „La începutul lunii iunie am început tratamentele de deratizare. Am început subsolurile şi apoi spaţii verzi, am început cu parcurile care aparţin de lacuri, parcuri şi agrement şi vom continua cu parcurile din Bucureşti”.
Reporter: „Aici, unde suntem noi, în Grădina Icoanei, s-a deratizat?”
Bogdan Pascu: „Nu. Era în planificarea noastră pentru august, dar din cauza incidentului am trimis azi o echipă. Acesta e un parc din București, dar fiind în centru vom ajunge abia în august, luna viitoare”.

Aşa că abia miercuri, după incident, au fost instalate capcane în această zonă.

În alte 33 de parcuri doar din Sectorul 2, firmele de deratizare nu au ajuns.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO