Polițist american filmat în timp ce bate o femeie încătușată. Reacția superiorilor săi

09-08-2019 11:25
Sursa: www.sevendaysvt.com

Un polițist din SUA a fost concediat după ce a bătut o femeie încătușată

Un polițist din Vermont, Statele Unite, a fost concediat pentru că a lovit o femeie încătușată. Agentul a mai fost în atenția superiorilor după ce a fost prins că a mințit sub jurământ.

Sergentul Jason Lawton a fost filmat în luna martie, în timp ce o lovea pe Amy Connelly, în vârstă de 35 de ani. Connelly a fost reținută după ce s-ar fi îmbătat într-un bar din St. Albans, a rupt bluza unui bărbat, apoi a refuzat să plece din local, deși agenții i-au cerut acest lucru.

Ea se afla în custodia poliției pentru tulburarea liniștii publice atunci când a avut loc incidentul, conform publicației sevendaysvt.com.

Imaginile de pe o cameră de supraveghere, intrate în posesia Seven Days, arată cum Connelly plânge și lovește în mod repetat ușa încăperii în care era ținută.

De asemenea, camera de pe uniforma polițistului arată cum acesta deschide ușa și o avertizează pe femeie să înceteze. Ea se ridică apoi și se apropie de Lawton, el îi cere să stea jos și ea refuză. Lawton o impinge apoi pe femeie de zidul încăperii și o avertizează să nu se mai apropie așa de el.

Connelly pare că vrea să-l înfrunte pe Lawton, moment în care el începe să o lovească peste față, apoi o scoate din încăpere.

„Asta chiar a fost o prostie, chiar o prostie, OK? Mă înțelegi? Așa că uite cum facem. Acum o să te alegi și cu o plângere pentru ultraj și o să mergi la pușcărie”, îi spune Lawton lui Connelly, în timp ce o ține imobilizată la pământ.

„Doamne Dumnezeule, băieți… Băieți, voi sunteți niște brute!”, spune ea plângând.

În vreme ce alți doi polițiști o iau de pe jos și o pun din nou în încăpere, femeia țipă de mai multe ori: „sunteți niște animale!”.

De ce ai face așa ceva? Voi, băieți, mă abuzați!”, le mai spune ea.

Lawton și-a motivat apoi gestul prin faptul că trebuia să recapete controlul asupra situației și să pună capăt comportamentului agresiv al femeii.

Nu de aceeași părere au fost însă și superiorii săi.

„El s-a comportat ca un bătăuș cu o femeie care avea probleme, care avea mâinile încătușate la spate și era ținută într-o încăpere de trei pe trei metri pătrați. În mod evident, el nu are ce căuta în poliție, dat fiind comportamentul pe care îl are”, a spus Jay Diaz, de la Uniunea Americană a Libertăților Civile.

Gary Taylor, șeful Poliției din St. Albans, a confirmat că între timp Lawton a fost concediat: „Cred că atitudinea lui în acest caz nu reflectă valorile în care cred oamenii ce lucrează aici. Fac asta de 44 de ani. Nu sunt deloc de acord cu ce s-a întâmplat. Nimeni nu trebuie să aibă un comportament abuziv și nu vreau ca cineva să creadă că atitudinea lui reflectă valorile instituției noastre”.

Lawton avea și antecedente. În 2013, el a fost prins că a mințit sub jurământ atunci când a susținut că a amendat un șofer ce trecuse pe roșu. Camerele de supraveghere au arătat că, de fapt, bărbatul nu încălcase regulile de circulație.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: www.sevendaysvt.com


VIDEO PROTVPLUS.RO