Locurile de joacă obișnuite au început să fie înlocuite de roboți și simulatoare 3D
Clasicele locuri de joacă pentru copii au început să fie înlocuite de simulatoare 3D și de roboți.
Cu ajutorul tehnologiei, cei mici învață mai ușor limbi străine, geografie sau fizică. În câteva locuri din țară s-au deschis centre cu jocuri inteligente, care le oferă celor mici experiențe fascinante și utile.
Când întră într-un spațiu de joacă din Brașov, copiii devin eroii unui film științifico-fantastic. Rachetele spațiale, avioanele de luptă luminate cu leduri puternice și caruselul sunt principalele atracții. Trecerea în spațiul virtual se face prin intermediul ochelarilor 3D.
Simulatoarele bazate pe realitatea virtuală i-au costat pe proprietarii locului de joacă 500.000 de euro. Dispozitivele se întorc la 360 de grade, suflă aer și emit zgomote, astfel încât experiență trăită de cei mici să fie cât mai apropiată de realitate.
Pentru distracția copiilor într-un astfel de loc, părinții cheltuiesc și câteva sute de lei. Dar spun că merită banii, pentru că jocurile îi ajută pe cei mici.
Părinte: „Le oferă dexteritate, inteligență. Foarte multe lucruri de la joacă au început să le facă în viața reală”.
Într-un alt loc de joacă bazat pe tehnologie, de această dată din Botoșani, copiii participă la jocuri interactive realizate cu ajutorul proiecțiilor și hologramelor.
Prin intermediul jocurilor, cei mici pot lua și lecții de limbi străine, geografie și chiar fizică.
Uneori, fac și mișcare, însă fotbalul poate fi jucat și cu ajutorul unor roboți pe care cei mici îi programează pe tablete. În altă parte, pot construi roboții din piese lego.
O oră de distracție într-un astfel de loc îi costă pe părinți 20 de lei.