La 83 de ani, bunica Sofia lucrează la grădiniță. Câți bani primește pe lună

Ultima actualizare: 28-03-2019 17:48

De 40 de ani tanti Sofia ajunge la grădiniţă din satul Leurda, lângă Motru, în fiecare dimineaţă cel târziu la ora 7.00. Este înaintea tuturor prezentă, pentru a se asigura că la ora 8.00 copiii sunt bine primiţi şi au căldura în clasă.

Sofia Chiţoran: "Mă scol, fac curat la copii, că mi-au fost dragi copiii, că sunt mici, frumoşi, curaţi. Îmi spun şi câte o poezie, îi mai întreb şi câte degete are la o mână, dacă scad, dacă pun, mai fac cu ei".

Bătrânica spune că, la vârsta ei, cea mai mare reuşită este sănătatea. Şi faptul că munceşte zi de zi o ajută mult, spune ea.

Sofia Chiţoran: "Muncesc, ce să fac, şi la vârsta mea. Tineretul pleacă la fabrici la oraş să lucreze pe bani mulţi, aici nu sunt bani mulţi".

Marcela Udrea, educatoare grădiniţă din satul Leurda: "Tanti Sofia e o femeie foarte corectă, punctuală, şi-a făcut mereu datoria. Merita banii aceia, dar sunt cam puţini, are cam 450 de lei pe lună, la vârsta dumneai de 83 de ani şi după 40 de ani lucraţi în această unitate merită mai mult".

Cei care sunt părinţi azi, îşi amintesc că, la vârsta când erau ei în grădiniţă, tanti Sofia era tot acolo. La fel de punctuală şi de harnica.

Tătic: Cum este ea în vârstă, aşa face focul dimineaţa, sprintenă. Aşa era şi în tinereţe, de când o ştiu eu, acum 20 de ani când am făcut eu tot dansa era.

Mămica: În caz că ne grăbim noi să ne ducem acasă, ea rămâne cu copiii până vine doamna.

Programul bunicuţei nu se isprăveşte după ce pleacă de la grădiniţă. Tanti Sofia merge acasă şi îşi lucrează grădină, un exemplu pentru ceilalţi localnici. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO