Ferma ideală pentru bivolițe. Animalele ascultă Mozart și au scărpinatoare automate

×
Codul embed a fost copiat

Cunoscătorii spun că cea mai bună brânză mozzarella italiană vine din regiunea Campania. Un fermier de acolo susține, însă, că brânza de la bivolițele sale este cea mai bună dintre cele bune.

Secretul? O dietă organică, spațiu generos, și relaxare pe... muzică de Mozart!

La o fermă organică, situată la 100 de kilometri sud de Napoli, câteva bivolițe se relaxează ascultând ... Mozart. Filozofia stăpânului este simplă - dacă ai grijă de animalele tale, atunci și ele vor avea grijă de tine.

Antonio Palmieri, fermier: ”Cred că bivolițele sunt animale inteligente și își dau seama cum sunt tratate. E necesar să le înțelegi și să le iubești.”

Nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Fermierul le-a instalat în staul chiar și ... scărpinatoare automate.

Citește și
compost
Compostul, secretul care le-a asigurat câştigul fermierilor care au pariat pe îngrăşămintele naturale
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Antonio Palmieri, fermier: ”Au nevoie de spații largi unde să se poată mișca în voie. Pot să mănânce atunci când vor. Am pus și saltele pe care pot să se întindă și să-și facă siesta.”

600 de bivolițe se mișcă în voie într-un grajd cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați... Care este deschis pe trei laturi, pentru a profita cât mai mult de lumina zilei.

După cum spune fermierul, bivolițele aleg când să fie mulse, grație unui sistem de mulgere demn de secolul al 21-lea.

Antonio Palmieri, fermier: ”Am introdus primul sistem de mulgere mecanic din această zonă. În ultimii ani am instalat roboți.”

Pentru că nu există teren la dispoziție, bivolițele sunt scoase la pășunat doar câteva ore pe zi, vara. Dar...

Antonio Palmieri, fermier: ”Animalele mănâncă iarbă organică, iar această alimentație e atât în beneficiul animalelor, cât și al consumatorului, pentru că, la final, va cumpăra mozzarella organică.”

Gustoasă și pufoasă, este vândută exclusiv la comandă, pentru că fermierul ține că produsele lui să fie cât se poate de proaspete. În fiecare zi, cam pe la ora prânzului, 400 de kilograme de mozzarella de cea mai bună calitate sunt livrate de la fermă, la un preț de 13 euro kilogramul.

Acolo se mai produc, de asemenea, iaurt, budincă, înghețată... Chiar și genți făcute din piele de bivol.

Mai mult, există și un mic muzeu al uneltelor tradiționale folosite de fermieri... Atrage, anual, 25.000 de vizitatori - atât italieni, cât și turiști străini.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
O femeie a supraviețuit 6 zile în deșert, în urma unui grav accident. Cum a fost găsită
O femeie a supraviețuit 6 zile în deșert, în urma unui grav accident. Cum a fost găsită

O femeie în vârstă de 53 de ani a reușit să supraviețuiască timp de 6 zile în deșertul din Arizona, înainte de a fi salvată de un fermier și angajații săi, care căutau o vacă.

Compostul, secretul care le-a asigurat câştigul fermierilor care au pariat pe îngrăşămintele naturale
Compostul, secretul care le-a asigurat câştigul fermierilor care au pariat pe îngrăşămintele naturale

Pariul cu agricultura a fost câştigat de către unii fermieri mai curajoşi. Au renunţat la îngrăşămintele chimice şi s-au intros la natură. Ei folosesc aşa numitul compost, făcut din resturile plantelor.

Gestul fermierului care a izbucnit în plâns pentru că nu avea cu cine să strângă merele din livadă
Gestul fermierului care a izbucnit în plâns pentru că nu avea cu cine să strângă merele din livadă

Impresionaţi de lacrimile unui fermier din Argeş, care acum o săptămână mărturisea că îşi va lăsa merele să putrezească în livadă, pentru că nu găseşte mâna de lucru, mai mulţi locuitori din Piteşti s-au hotărât să-l ajute la cules.

"Adoptă un ţăran", proiectul care aduce la oraş produsele din ferme

Dorința românilor de a avea, pe masă produse naturale de la fermieri pare, să crească pe zi, ce trece.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.