"Adoptă un ţăran", proiectul care aduce la oraş produsele din ferme


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 21 Octombrie 2018 07:33
Categorie: Stiri actuale

Dorința românilor de a avea, pe masă produse naturale de la fermieri pare, să crească pe zi, ce trece.

Semn că toamna este una bogată, producătorii locali din judeţul Braşov şi-au întins "recolta" pe tarabe, iar clienţii, dornici să îşi facă provizii, nu au întârziat să apară. Gospodarii au pregătit bunătăţi pentru toate gusturile. Alina, de pildă, are o fermă de capre lângă Braşov şi abia face faţă comenzilor.

"Noi am pornit cu 45 de capre, acum avem 300. Producem undeva la 40, 50 de kilograme de brânzeturi pe lună”, spune ea. Cu răbdare şi produse delicioase a câştigat încrederea oamenilor.

La rândul său, familia Adam din Poiană Mărului deţine o fermă de vaci, de unde pleacă alimente bio. Mulţi gospodari pot fi găsiţi nu doar la festivaluri de profil, ci şi în mediul virtual de orăşenii care vor să primească acasă produse proaspete.

Hetti Benedek, coordonatorul proiectului Adopta un ţăran: "Noi îi descoperim, le vizităm gospodăriile, ne asigurăm că sunt autentici şi îi promovam în mediul online."

La Oradea, în schimb, s-au adunat producătorii de vin din Bihor şi din judeţele vecine, care şi-au lăudat cum au ştiut ei mai bine licorile pregătite cu grijă. Indiferent de vinul ales, trebuie respectată o regulă, spun cunoscătorii. „Să fie băut cu măsură."

Festivalul Vinului îşi închide porţile duminică seară.

Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei
De ce simt adolescenţii nevoia de mâncare nesănătoasă. Legătura cu somnul şi telefoanele
Descoperirea polițiștilor în caserolele cu mâncare ale pasagerilor unui autocar, în Constanța
VIDEO PROTVPLUS.RO