Elfii îi invită pe cei mici să salveze Crăciunul, într-un loc de basm, în Valea Porumbacului. Cât costă o astfel de vizită
Cum sărbătorile înseamnă, în primul rând, bucuria copiilor, pe lângă cadourile de la Moșul, unii părinții se gândesc să le ofere celor mici și experiențe noi.
În zona Sibiului, de pildă, au fost amenajate câteva parcuri tematice sub forma unor locuri de poveste. Odată ajunși acolo sunt pe loc fermecați.
La nici 50 de kilometri de Sibiu, în Valea Porumbacului, chiar la poalele munților Făgăraș, găsim un loc de basm creat special pentru cei mici. Printre luminițele colorate, elfii îi invită pe copii să salveze Crăciunul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Tot aici o întâlnim pe doamna Crăciun, care îi poftește pe oaspeți în casa Moșului. Jocul ține aproape două ore. Costă 160 de lei pentru un copil și 200 de lei pentru un adult.
Eveline: „Mie mi-a plăcut,pentru că am făcut treabă împreună și am reușit să-l eliberăm”.
Fetiță: „Am salvat Crăciunul și doamna Crăciun, și ea ne-a dat ciocolată caldă și fost foarte bună”.
Mămică: „Eram obișnuită cu ce se întâmplă în Finlanda, în țara lui moș Crăciun, și să văd și în România, chiar am rămas uimită”.
Cuplu: „A fost magic, ceva inedit, ne-a plăcut foarte mult, ne-a depășit așteptările”.
Cei care au gândit povestea s-au inspirat din cărțile de povești adorate de nepotul lor.
Nicoleta Tănăsescu, antreprenor local: „Este un spectacol interactiv în care copiii devin personaje, ei sunt numiți ajutoarele temporare ale moșului”.
La mică distanță, un alt loc fermecător atrage copiii și părinții, deopotrivă. Aici, printre căsuțele dedicate lunilor anului, descoperim ateliere de făcut turtă dulce și gogoși.
Antonia: „Am învățat să fac gogoși. Da. Da! Foarte bune”.
Anca Damian, antreprenor local: „Foarte mulți părinți, care se plâng de faptul că ai lor copii sunt atrași de partea de tehnologie, să stea foarte mult pe gadgeturi, atunci ne-am gândit să creăm un loc în care să-i ducem cumva și pe copii în copilăria părinților”.
Tătic: „Eu zic că sunt foarte binevenite, constructive și chiar necesare”.
O vizită într-un astfel de parc tematic costă 15 lei pentru copii și 25 pentru cei mari. Participarea la atelierele gastronomice sau de artizanat costă încă 15 lei. Dacă vreți să vă cazați în zonă puteți să alegeți din câteva zeci de pensiuni. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun o să dați cel puțin 250 de lei. O familie de patru persoane se poate caza patru nopți cu 1.600 de lei. De la 2.000 de lei în sus sunt incluse și alte servicii, cum ar fi masa, plimbările călare și excursiile cu un ghid.