Distracție ca în „epoca de aur a comunismului”, de 1 Mai, în Poiana Brașov. „Nu ştiu ce înseamnă pionier”
Cum 1 Mai a picat în mijlocul săptămânii, mulți au avut la dispoziție doar o zi pentru munte. S-a dovedit însă norocoasă, pentru că traficul pe DN1 a fost liniștit, și au apucat să viziteze mai multe locuri.
La munte a fost o zi plăcută, dar destul de friguroasă. La prânz erau numai 15 grade, dar oamenii s-au bucurat totuşi că nu a plouat.
Mulţi au venit la munte doar pentru o zi, alături de prieteni sau familie şi au sărbătorit în aer liber ca într-o zi de vacanță. În vreme ce unii au vacanță prelungită, alţii se întorc joi la serviciu, dar până atunci au mai poposit şi la terasele din centrul oraşului, unde, spre exemplu, o ciorbă costa în jur de 30 de lei, o pastramă de berbecuţ 70 lei şi o porţie de coaste 85 de lei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cei care rămân la munte trebuie să ştie că şi în zilele următoare vremea va fi noroasă, dar soarele va ieşi din când în când dintre nori.
La un hotel din Poian Braşov, petrecerea de 1 Mai le-a amintit oaspeților de așa-numita „epocă de aur a comunismului”. Chelnerii au purtat halate albastre, muncitorești.
Cătălin Creangă, șef de sală: „Așa era în uzină, eu nu am prins. La gât avem cravată de pionier, nu ştiu ce înseamnă pionier."
Printre mici, fleici şi fasole cu ciolan, bucătarul şef a strecurat şi preparatul nelipsit de pe masa clasei muncitoare.
Laura Mihalache, chef bucătar: „Vedeta era parizerul, noi l-am făcut pane ca să amintim de vremurile de atunci.”
În locurile de picnic, nicio vatră de foc n-a rămas neocupată. Grupuri de prieteni și familii întregi și-au mutat bucătăria la marginea pădurii.
Câțiva turiști din Dâmbovița s-au instalat, dis de dimineață, pe Valea Doftanei. Au luat-o cu ei și pe cățelușa Bella.
Turistă: „Are și el porția pregătită aici i-am pregătit și lui bucățica de carne."
Oamenii au avut noroc și cu un trafic mai lejer, pe DN1. Doar la Comarnic circulația a fost ușor îngreunată de numărul mare de mașini care urcau spre stațiunile de pe Valea Prahovei.