Curățenia de primăvară. Sfaturi și secrete pentru a termina cât mai repede de curățat casa după iarnă

curatenia de primavara
Shutterstock

Primăvara este momentul perfect pentru a face o curățenie generală în locuința ta. Iată cele mai bune metode pentru a termina cât mai repede de curățat casa după anotimpul rece.  

De asemenea, află cum să transformi întregul proces în ceva plăcut și amuzant.

Sfaturi și secrete pentru a termina cât mai repede curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară este un ritual anual care ne permite să ne reîmprospătăm locuințele și să ne pregătim pentru noul sezon. Uneori această sarcină poate părea copleșitoare, ținând cont de aglomerația pe care o trăim zilnic. Pentru a face procesul mai ușor și mai eficient, este important să urmăm anumite strategii și să folosim trucuri inteligente.

Un prim pas crucial este să ne planificăm curățenia în avans. Crearea unui plan detaliat al curățeniei de primăvară ne ajută să stabilim prioritățile și să împărțim sarcinile în etape mici și realizabile. Alocarea unui timp specific pentru fiecare cameră sau zonă ne asigură că nu ne vom simți copleșiți de volumul de lucru.

O altă strategie importantă este să avem toate uneltele și produsele de curățenie pregătite înainte de a începe. Strângerea acestora înainte de a începe ne ajută să evităm întreruperile și timpul pierdut alergând după lucruri atunci când suntem deja ocupați cu curățenia.

Citește și
Doi milionari din Iași, loviți în plin de insolvența Nordis, după ce au cumpărat 181 de apartamente

Atunci când începem curățenia, este util să folosim metoda „de sus în jos”. Astfel, evităm să murdărim din nou zonele deja curățate și optimizăm timpul și efortul. Eliminarea gunoiului înainte de a începe curățenia este, de asemenea, esențială. Organizarea suprafețelor și eliminarea obiectelor care stau în calea procesului de curățenie ne ajută să lucrăm mai eficient, scrie Bhg.com.

De asemenea, o altă strategie inteligentă este să investiți în unelte și produse de calitate. Acestea fac munca mai ușoară și mai rapidă, economisindu-ne timp și energie. La fel de important este și folosirea trucurilor pentru economisirea timpului, cum ar fi aplicarea soluției de curățare pe suprafețe mari și curățarea altor zone în timp ce așteptăm să acționeze soluția.

Implicarea întregii familii în procesul de curățenie este o modalitate excelentă de a împărți sarcinile și responsabilitățile și de a reduce povara asupra unei singure persoane. Delegarea sarcinilor și implicarea copiilor în curățenie nu numai că ne ajută să terminăm mai repede, dar îi învață și pe cei mici responsabilitatea și importanța menținerii unei locuințe curate.

Tehnologia poate fi, de asemenea, un aliat de încredere în curățenie. Utilizarea aspiratoarelor inteligente sau a aplicațiilor de organizare ne poate ajuta să fim mai eficienți și să ne gestionăm mai bine timpul și resursele.

Cum să faci din curățenia de primăvară o activitate distractivă

curatenia de primavara

O casă curată este o casă fericită, dar este posibil să te simți fericit în timp ce faci curățenie? Dacă te întrebi cum să faci curățenia mai distractivă, nu ești singur. Această listă de sarcini plictisitoare, care există de secole, pare să nu se mai termine niciodată. Nu este suficient să faci curățenie doar pe suprafețele blatului și podelei, ci ar trebui să cureți și pereții, ventilatoarele de tavan și chiar mașina de spălat vase.

Există multe secrete de curățenie pentru a ajunge cu adevărat în fiecare colțișor, dar există vreun secret pentru a face curățenia cu adevărat distractivă? Ei bine, există. Iată care sunt acestea:

Urmărește-ți emisiunea preferată

Te-ai simțit vreodată puțin vinovat petrecând ore întregi urmărind emisiunea preferată? Poate că da, poate că nu, și asta e în regulă. Dar pentru acele emisiuni TV pe care trebuie să le vezi și care nu necesită atenție totală încearcă să le pui în fundal în timp ce faci curățenie. Poți să îți faci curaj și să începi să ștergi praful de pe rafturi sau să faci alte sarcini de curățenie, lăsând emisiunea să ruleze în fundal. Până când ajungi la un episod sau două, este posibil să fi terminat deja cu sarcina și să decizi dacă emisiunea merită mai mult din timpul tău.

Transformă curățenia într-un antrenament pentru întregul corp

Dacă îți petreci ziua făcând o curățenie generală, atunci poți să consideri că aceasta este și o formă de antrenament pentru întregul corp. Gândește-te la tot frecatul, rearanjarea și mișcarea generală pe care o implică o curățenie profundă. Chiar și fără să încerci, probabil că îți ridici pulsul în timp ce faci aceste activități. Dar dacă vrei să intensifici lucrurile, poți să îți propui să faci câteva trepte de-a lungul unei scări între fiecare minut de șters sau să faci câteva sărituri înainte de a trece la următoarea cameră de aspirat.

Transformă curățenia într-un joc

Indiferent de vârsta pe care o ai, jocurile pot fi întotdeauna distractive. Așa că de ce să nu transformi curățenia într-un joc? Și cel mai bun lucru când faci curățenie în acest fel este că tu ești cel care stabilește regulile. De exemplu, poți să îți propui să strângi toate lucrurile albastre din jurul casei tale înainte de a trece la următoarea culoare. Sau, dacă nu îți place să împăturești hainele, poți să îți stabilești un timp-limită pentru această activitate și să încerci să îl depășești de fiecare dată, scrie Mydomaine.com.

Dacă ai un partener de curățenie, puteți să vă lansați provocări și să vedeți cine termină mai întâi cu sarcina dată.

Implică copiii în curățenie

Dacă ai copii, cu siguranță mare parte din timpul tău de curățenie va fi petrecut strângând după ei. Deci implică-i! A-i determina pe copii să facă curat poate fi o sarcină dificilă, dar există multe tactici pentru a-i implica fără să realizeze că de fapt te ajută pe tine să faci curățenie.

Poți să transformi curățenia într-un joc și să le propui să strângă anumite obiecte sau să le oferi sarcini pe măsură ce cresc. De exemplu, poți să le promiți o recompensă mică pentru fiecare sarcină finalizată cu succes, cum ar fi un autocolant sau câteva minute în plus de joacă.

Fii creativ și lasă-te dus de val

Dacă nu ai partener sau copii care să te ajute la curățenie, atunci poți să îți folosești imaginația și să te distrezi singur. De exemplu, poți să pui două cârpe sub picioare și să aluneci în jur în timp ce folosești Swiffer-ul pentru a curăța podeaua. Sau poți să îți pui muzică preferată și să dansezi în timp ce faci treburile casnice. Fără să fie cineva care să te observe, poți să te simți liber să te distrezi cum vrei.

Stabilește-ți un timp limită

Uneori, curățenia poate părea copleșitoare dacă nu știi când se va termina. Pentru a evita acest sentiment, îți poți stabili un timp limită pentru curățenie. Poți să îți propui să faci curățenie pentru o anumită perioadă de timp, apoi să te odihnești sau să faci altceva plăcut.

De exemplu, poți să îți spui că vei face curățenie timp de o oră, după care vei avea o pauză și vei face altceva care îți place. Sau poți să îți propui să termini anumite sarcini până la o anumită oră, ceea ce te va motiva să lucrezi mai eficient.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!
Citește și...
Sfânta Parascheva 2024. Când pică sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei
Sfânta Parascheva 2024. Când pică sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Sfânta Parascheva, cunoscută și ca Sfânta Vineri, este una dintre cele mai venerabile și iubite sfinte ale Bisericii Ortodoxe Române. Ea este considerată ocrotitoarea Moldovei și a fost canonizată în secolul al XVII-lea.

Paste carbonara – rețeta italiană din Roma. Cum au fost inventate, ce conțin și cum se prepară. Secretul care face diferența
Paste carbonara – rețeta italiană din Roma. Cum au fost inventate, ce conțin și cum se prepară. Secretul care face diferența

Pastele carbonara sunt un preparat clasic italian, recunoscut pentru savoarea sa bogată și textura cremoasă.

 

Un polițist și un jandarm din Focșani au fost surprinși dormind în timpul serviciului într-o mașină de intervenție
Un polițist și un jandarm din Focșani au fost surprinși dormind în timpul serviciului într-o mașină de intervenție

Un polițist și un jandarm din Focșani, au fost surprinși dormind duși în timpul serviciului, în mașina de intervenție a inspectoratului de poliție Vrancea, oprită pe o stradă.  

Recomandări
Doar 1.100 de români au declarat la ANAF că dețin case și mașini scumpe. Statul speră să obțină un total de 70 milioane lei
Doar 1.100 de români au declarat la ANAF că dețin case și mașini scumpe. Statul speră să obțină un total de 70 milioane lei

Doar 1.100 de români au declarat la ANAF că dețin case și mașini scumpe. Asta după ce, din primăvară, a fost introdusă o taxă suplimentară - o taxă pe lux - pentru cei care au case de peste 500.000 de euro și mașini mai valoroase de 75.000 de euro.  

Lista finală a candidaților pentru alegerile prezidențiale din România. Sunt 14 candidați, dintre care 4 independenți
Lista finală a candidaților pentru alegerile prezidențiale din România. Sunt 14 candidați, dintre care 4 independenți

Biroul Electoral Central a stabilit cum va arăta buletinul de vot pentru pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

„A fost o mică atenție, atât. Nici nu i-a refuzat”. Nelu Tătaru ar fi primit între 100 și 500 de lei mită
„A fost o mică atenție, atât. Nici nu i-a refuzat”. Nelu Tătaru ar fi primit între 100 și 500 de lei mită

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită în formă continuată. Medic chirurg la Spitalul din Huși, el ar fi luat de la peste o sută de pacienți bani, între 100 și 500 de lei, ouă și găini.