De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Explicațiile judecătorilor internaționali care ne-au dat dreptate
România a câștigat procesul Roșia Montană intentat de canadienii de la Gabriel Resources cu privire la exploatarea de aur din Munții Apuseni, iar instanța comercială supremă de la Washington a explicat detaliat de ce țara noastră nu a greșit cu nimic.
România nu a greșit cu nimic în îndelungatul proces administrativ legat de autorizarea exploatării de aur din Munții Apuseni, este concluzia motivării deciziei publicate de Tribunalul Internațional de Arbitraj Comercial de la Washington (ICSID), scrie PressHub.
Documentul de 413 pagini explică detaliat toate problemele și argumentele depuse de cele două părți, compania minieră canadiană și statul român.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
ICSID a decis în martie că România nu trebuie să plătească nicio despăgubire pentru că a anulat exploatarea minieră de la Roșia Montană și a cerut introducerea zonei în patrimoniul UNESCO.
Gabriel Resources ceruse despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari
Gabriel Resources a depus în iulie 2015 la ICSID cererea de arbitraj împotriva statului român, susținând că i-a fost expropriată investiția prin mai multe acte ale autorităților românești, inclusiv prin politizarea procedurii de autorizare a proiectului minier Roșia Montană.
Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate a fost de aproximativ 6,7 miliarde USD. Gabriel Resources se aștepta să primească minimum 2 miliarde de dolari.
Articolul integral poate fi citit pe PressHub.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: romania, proces, castig, gabriel resources, rosia montana, motivare,
Dată publicare:
09-05-2024 12:21